• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan za sada zna s kim ne igra u Top 16

U ponedeljak, 18. januara, malo poslije 13 časova, košarkaši Partizana saznaće imena tri protivnika, sa kojima će igrati u Top 16 fazi Evrolige.

 Partizan za sada zna s kim ne igra u Top 16 Izvor: MONDO

Za sada, crno-bijeli znaju da to neće biti Olimpijakos, Unikaha i Efes Pilsen, odnosno Žalgiris, Makabi i Himki.

S prve tri tima, Partizan se takmičio u prvoj fazi, dok druga tri, zajedno sa srpskim šampionom, čine sastav trećeg šešira.

Koje ekipe bi od 27. januara mogle da počnu da dolaze u "Pionir" ili čak "Arenu", ukoliko crno-bijeli odluče da igraju u većoj od dve beogradske dvorane, a potom se i dogovore sa nadležnima oko termina i uslova?

Iz prvog šešira to mogu da budu Barselona, CSKA iz Moskve i Real Madrid. U drugom šeširu su, pored Unikahe, još Sijena, Kaha Laboral (eks Taukeramika) i Panatinaikos, a u četvrtom, uz Efes Pilsen, nalaze se Cibona, Marusi i Prokom.

Čini se da bi najbolji izbor iz prvog šešira bio - da to ne bude Barselona. Katalonci bukvalno siju strah ove sezone i po Evroligi i u domaćem šampionatu, a između CSKA i Reala nešto bolji izbor mogao bi da bude ruski tim. Moskovljani su nešto slabijeg sastava nego prošlih sezona, a i dok su bili na vrhuncu slave i moći, Partizan je znao da ih pobijedi i u "Pioniru" i u gostima.

Ukoliko bi to ipak bio Real, dojučerašnji idol Grobara, Novica "Ubica" Veličković ponovo bi zaigrao u Beogradu, ali prvi put protiv svog Partizana.

U drugom šeširu, na prvo oko, najmanje loš izbor je Kaha Laboral.

Kao i CSKA, tim Duška Vujoševića, pobjeđivao je Taukeramiku prethodnih godina, što naravno nije podatak koji izdvaja Špance u poređenju sa Panatinaikosom ili Sijenom. Zato, što je beogradski tim dobijao utakmice i protiv te dve ekipe.

Kaha Laboral, po stilu igre i sastavu tima, djeluje kao protivnik sa kojim bi Partizan ove sezone, nešto lakše igrao nego protiv - recimo - Panatinaikosa.

Sastav timova u četvrtom šeširu ne bi trebalo toliko da brine crno-bijele, jer Cibona, Marusi i Prokom nisu ekipe od kojih bi Partizan trebalo da zazire. Ipak i njih je moguće rangirati od najpoželjnijeg, do najnezgodnijeg, a najmanje pogodnog za Partizan možda predstavlja Marusi.

Kombinacija solidnih gčrkih igrača i odličnih stranaca, od Marusija je napravila neugodan tim, koji je jako teško pobijediti u njegovoj dvorani. Marusi je u Evroligu ušao kroz kvalifikacije i još tada je u košarkaškim krugovima za pogodnu okolnost po Partizan važila činjenica da je kvalifikant Orlean popunjavao Partizanovu, a Marusi grupu u kojoj su igrali CSKA, Kaha Laboral, Makabi...

Uostalom, snagu Marusija na svojoj koži osjetile su Lotomatika i Olimpija, koje iz te grupe nisu otišle dalje.

PRVI ŠEŠIR: Barselona, Olimpijakos, CSKA i Real.
DRUGI ŠEŠIR: Sijena, Unikaha, Kaha Laboral, Panatinaikos
TREĆI ŠEŠIR: Žalgiris, Partizan, Makabi, Himki
ČETVRTI ŠEŠIR: Cibona, Efes Pilsen, Marusi, Prokom

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC