• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda u epizodi "Zgazi mrava"

Malo ko je vjerovao da će uoči meča 16. kola NLB lige, košarkaši Crvene zvezde biti ispod Zagreba na tabeli.

 NLB: Zvezda u epizodi "Zgazi mrava" Izvor: MONDO

Suočeni sa činjenicom da će ih svaki poraz u nastavku lige dodatno udaljiti od plasmana na fajnal for, crveno-bijeli otputovali su u hrvatsku prijestonicu na duel sa "mravima".
Zgaze li mrava u subotu od 18 časova, Crvena zvezda će pod vođstvom novog trenera Aleksandra Trifunovića zabilježiti i četvrti uzastopni trijumf, koji bi ekipu prvi put ove sezone odveo na 50 odsto uspešnosti u regionalnoj ligi. Tada bi crveno-bijeli ponovo bili u igri za plasman na završni turnir.

Ali, to neće biti lako.

"Sigurno je da nas očekuje težak posao u Zagrebu. Domaćini igraju dobru košarku, pokazali su da uvodni rezultati nisu slučajnost. Pojačali su ekipu u odnosu prošlu sezonu, imaju dovoljno iskusnih igrača da znaju kako da odigraju bitne utakmice", oprezan je bek Zvezde Boris Bakić.

"Sa druge strane, mi smo u seriji od tri utakmice bez poraza i vjerujem da ako ponovimo neke dobre segmente u igri od utorka protiv Benetona, možemo do bodova", dodao je ljevoruki košarkaš uz konstataciju:

"Nema tu neke velike filozofije, izgubljeno je mnogo u dosadašnjem toku lige i prava na poraze, jednostavno, nemamo".

Optimista je i sve bolji centar, Oliver Stević.

"Domaćin ima sjajan tim, nekoliko igrača koji mogu da igraju bilo gdje u Evropi. Jaki su na svim pozicijama i sigurno da žele da nam se revanširaju za ubjedljiv poraz u trećem kolu".

"Zvezda, generalno, uvijek pruža dobre partije u Trnskom. Radili smo i dobro smo se spremili za domaćina, mada znamo koliko će biti teško doći do pobjede. Ipak, ne želimo da tek tako prospemo prethodna tri trijumfa, želimo da potvrdimo da smo na pravom putu", jasan je Stević, koji se ne zavarava da ubjedljiva pobjeda Zvezde nad Zagrebom u Pioniru (89:66) garantuje lagan posao i u revanšu.

Posao crveno-bijelima donekle olakšava činjenica da Krunislav Simon neće igrati zbog suspenzije.

Beogradsko-zagrebačke duele u subotu popodne upotpuniće i meč FMP Železnika i Cibone, koji takođe počinje u 18 časova.

"Panteri" su svjesni da im u kuću stiže jak protivnik, lider NLB lige i učesnik Top 16 faze Evrolige, ali poručuju da i oni imaju svoje adute. Ekipa Vlada Đurovića želi da prekine niz poraza u regionalnoj ligi, a koliko je domaćinu važna utakmica govori i podatak da će za meč sa Cibosima ulaz u dvoranu biti slobodan.

"Naša šansa je što smo imali dva dana odmora više i neigranje Marina Rozića, koji se povrijedio protiv Partizana. Međutim i mi smo imali probleme prethodnih dana, Raduljica zbog ušinuća vrata nije trenirao dva dana, dok je Milutinović preskočio trening zbog udarca koji je dobio u srijedu. Srećom, vratili su se na teren u četvrtak uveče i biće u timu, ali veliko je pitanje je da li će stići papiri iz Irana za Sašu Stefanovića", rekao je Đurović, čiji će tim pokušati da poravi ukupni koeficijent uspješnosti srpskih timova u NLB ligi, pred smanjivanje broja učesnika naredne sezone.

Ipak, FMP sa 12. mjesta mora da misli i na sopstveni rejting.

"Ne možemo nikome da prijetimo, pogotovo ne Ciboni koja ima najbolju odbranu u ligi. Bodovi su nam, međutim, neophodni. Borićemo se da dobijemo, a hrabri me podatak da smo jači kod kuće. Košarkaši Cibone moraće dobro da odigraju ako žele da nas savladaju", podvukao je Đurović.

"Još jedna utakmica od presudnog značaja za nas. Moramo da pobijedimo, a protivnik nam je lider regionalnog takmičenja. Bosna i Helios su nam se približili, želimo da pobjegnemo iz donjeg doma", rekao je centar Predrag Samardžiski.

"Pobjeda je dostižna ako odigramo kako možemo na svom parketu", dodao je Makedonac.

Pred meč sa Cibonom, košarkaše FMP Železnika trebalo bi da hrabri i tradicija, koja je na njihovoj strani. U 14 međusobnih susreta sa Zagrepčanima, "panteri" su pobijedili osam puta, a najznačajniji svakako je meč finala fajnal fora NLB lige iz sezone 2003/04, kada je FMP pobijedio Cibonu u Zagrebu i osvojio jednu od dve regionalne titule.

Cibona nikada nije osvojila Jadransku ligu.

U prvom dijelu NLB lige, Cibona je bila ubjedljiva u Zagrebu protiv Železnika (75:59).

PAROVI 16. KOLA:

U subotu:

FMP Železnik - Cibona (18.00)
Cedevita - Zadar (18.00)
Radnički - Bosna (18.00)
Zagreb - Crvena zvezda (18.00)
Partizan - Helios (19.30)
Široki - Hemofarm (20.15)

U nedjelju:

Olimpija - Budućnost (19.00)

TABELA: Cibona 13-2, Olimpija 10-5, Partizan 10-5, Budućnost 9-6, Zagreb 9-6, Hemofarm 9-5, Crvena zvezda 7-8, Cedevita 6-9, Radnički 6-9, Široki 5-10, FMP Železnik 4-11, Helios 4-11, Bosna 3-12.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC