• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojaković: Budućnost naše košarke je svijetla

Srbin iz Nju Orleansa vjeruje u tim Dušana Ivkovića. Tvrdi da ga ne pogađaju priče o velikim primanjima.

 Stojaković: Budućnost naše košarke je svijetla Izvor: MONDO

Predrag Stojaković, igrač NBA ligaša Nju Orleansa, poručio je da nije realno da ponovo zaigra za reprezentaciju, ali vjeruje da pod vođstvom selektora Dušana Ivkovića, ona može mnogo.

"Nedavno sam razgovarao sa kapitenom reprezentacije Nenadom Krstićem i prenio mu da mlade igrače, koje sa klupe predvodi selektor Dušan Ivković, treba maksimalno podržati kako bi u budućnosti napravili velike uspjehe", rekao je Predrag Stojaković u intervjuu za "Glas Amerike".

On je poručio da nije realno da ponovo zaigra u dresu sa državnim grbom, s obzirom da mu se karijera bliži kraju i dodao da ne brine za budućnost srpske košarke pošto "smo uvuhek imali dosta talentovanih igrača".

Dugo godina najbolji najbolji srpski košarkaš u NBA, uprkos povredama koje su ga omele da prikaže više, ove sezone je pružio partije na visokom nivou.

"Nju Orleans je izuzetno loše počeo sezonu. U tom periodu nisam bio starter u ekipi. Sada igramo jako dobro, ali prvi put u karijeri mi se dešava da ne mogu sa sigurnošću da predvidim kakvi su realni dometi ekipe u kojoj igram".

Prema njegovim riječima, Zapadna konferencija je dosta kvalitetnija, a o konačnom plasmanu odlučivaće nijanse.

"Kada pogledate tabelu, vidjećete da je razlika između treće i desete pozicije na Zapadu samo dve ili tri pobjede. Neka dobra ili loša mini-serija od nekoliko pobjeda, odnosno poraza, odlučiće sve".

Iskusni as tvrdi da mu je potpuno jasno da je prošlo vrijeme kada je u klubu bio prva ili druga opcija i napadu i dodaje da se bez problema adaptirao na novo mjesto u hijerarhiji.

"Mislim da je to normalna stvar i da svaki sportista treba da shvati kada je prošao zenit karijere. Mene je povreda od prije tri i po godine i nedovoljan oporavak dosta omeo da uradim još više. U početku mi je bilo teško da prihvatim da nikada neću biti onaj stari, ali sada sam se već privikao".

Povodom komentara o njegovij plati, koja je najveća od svih igrača Nju Orleansa, Stojaković je istakao da ga te priče, koje se potenciraju u doba svjetske ekonomske krize, ne pogađaju.

"Mislim da bi ti ljudi isto pričali i prije deset godina, kada je ekonomska situacija bila daleko bolja. Mi smo profesionalci i takvi ugovori sigurno ne bi nikada bili potpisani da ne vrijedimo toliko", poručio je Stojaković, uz napomenu da još ne zna šta će uraditi kada mu 2011. godine istekne ugovor sa klubom iz Lujzijane.

(Tanjug, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC