• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Ima li lijeka za šampiona?

Partizan u utorak gostuje u Vršcu u derbiju kola, a "panteri" se zaletjeli protiv Cibone i sad "vrebaju" Zagreb.

 NLB: Ima li lijeka za šampiona? Izvor: MONDO

I dok su crno-bijeli u ponedjeljak bili okupirani žrijebom za Top 16 fazu Evrolige, Vrščani su se mirno pripremali za derbi 17. kola NLB lige.

U utorak (18.30) u Milenijumu će se sastati ekipe koje su u posljednjih osam utakmica regionalnog takmičenja ostvarile po sedam pobjeda i koje pretenduju na četiri mjesta za finalni turnir.

Aktuelni šampion je drugi na tabeli sa skorom 11-5, dok "farmaceuti" imaju isti broj poraza, ali i pobjedu manje (još nisu odigrali meč 8. kola protiv Zadra).

Dobre forme rivala nagovještavaju neizvjesnu borbu, baš onakvu kakva je vođena u prvom dijelu sezone u Pioniru, gdje je domaćin pobijedio tek poslije produžetaka 84:80.

U utorak su na programu još dva meča, Zadar bez smijenjenog trenera Zmaga Sagadina dočekuje Široki, a preporođeni FMP gostuje "mravima" u Zagrebu. "Panteri" su blistali u subotu protiv Cibone (95:71) i nadaju se da mogu da savladaju još jednog rivala iz glavnog grada Hrvatske.

"Nemamo šta da krijemo, idemo na pobjedu", poručio je Branko Lazić, jedan od junaka trijumfa nad Cibonom.

"Pokušaćemo da iskoristimo zalet iz meča sa 'vukovima'. Samopouzdanje nam je značajno napumpano odličnom partijom protiv lidera, a naša šansa je i odlazak Tomića u Madrid. Vjerujem da će Zagrebu biti potrebno vrijeme da uspješno nadoknadi izostanak takvog igrača, koji nas je pošteno namučio na prvom meču u Železniku. Recept za uspjeh je da odigramo borbeno od starta i da zaustavimo iskusnog Damira Mulaomerovića", zaključio je Branko Lazić.

U Zagreb je otputovao i Saša Stefanović, koji će ponovo debitovati u dresu FMP-a. Neizvjestan je nastup Filipa Čovića, koji je dobio udarac u glavu na meču sa Cibonom.

"Panteri" imaju odličan skor protiv Zagreba u dosadašnjim utakmicama regionalnog takmičenja (10-3), ali su poraženi u prvom dijelu sezone u Železniku rezultatom 81:86.

Parovi 17. kola:

Utorak

Zagreb - FMP 18.00
Hemofarm - Partizan 18.30
Zadar - Široki 19.00

Srijeda

Budućnost - Radnički 16.00
Helios - Cibona 19.00
Crvena zvezda - Olimpija 19.30
Bosna - Cedevita

Tabela: Cibona 13/3, Partizan 11/5, Hemofarm (-1) 10/5, Olimpija 10/6, Budućnost 10/6, Zagreb 10/6, Zadar (-1) 9/6, Crvena zvezda 7/9, Cedevita 7/9, Radnički 7/9, FMP 5/11, Široki 5/11, Helios 4/12, Bosna 3/13.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC