• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trifunović: Bez kiksa protiv Olimpije

"Imamo imperativ pobjede u svakoj utakmici", izjavio je strateg crveno-bijelih uoči derbija 17. kola NLB lige protiv Olimpije.

 Trifunović: Bez kiksa protiv Olimpije Izvor: MONDO

Aleksandar Trifunović nije uspio da uđe u opipljivu seriju pobjeda sa ekipom Crvene zvezde.

Na uspjehe u duelima sa moskovskim Dinamom, FMP Železnikom i Benetonom nadovezao se subotnji poraz od Zagreba (81:80), koji se itekako mogao izbjeći. Zato Trifunović ističe da protiv Olimpije, u sredu od 19.30 časova, neće biti prostora za nove "jeftine" propuste.

"U dosadašnjem toku takmičenja smo doživjeli tri poraza na svom terenu. Samim tim ne razmišljamo ni o čemu osim o dobroj igri i pobjedi", rekao je Trifunović na konferenciji za novinare.

Olimpiju je nazvao "evroligašem i najstabilnijim klubom sa ovih prostora posljednjih godina".

"Počeli su sezonu sa velikim ambicijama u Evroligi, nisu ostvarili dobre rezultate, pa je uslijedio rastanak sa Sanijem Bećirovićem. Zbog toga su se prebacili na Jadransku ligu i nakon poraza od Budućnosti kod kuće, dolaze u Beograd da naprave bodovnu zalihu i zadrže se na vrhu", dodao je trener Zvezde.

Iako ima najveće ambicije, Trifunović kaže da "moramo da naučimo da gubimo i da pobjeđujemo".

"Nemamo pravo na kiks. Bez obzira na poraz u Zagrebu, mi imamo stabilnost i konstantnost u radu, ali ne može sve da se ostvari preko noći. Vremena nemamo na pretek, ali pružićemo maksimum i mislim da će to biti dovoljno za pobjedu".

Nemanja Bjelica i Boris Bakić nisu trenirali sa ekipom zbog povreda, pa je njihov nastup na utakmici sa Olimpijom neizvjestan.

"Bjelica je povrijedio zadnju ložu, videćemo da li će biti spreman. On je doživio veliku transformaciju u karijeri. Veoma je kvalitetan igrač i ima veliki potencijal, može da pokrije sve pozicije u timu. Nije ušao u pravi ritam i mora mnogo da radi, a rezultati će doći. Najveća odgovornost je na njemu samom", prokomentarisao je Trifunović.

"Svi moraju da imaju strpljenja. Zvezda ne može da žrtvuje godinu razigravajući mlađe igrače. Imamo imperativ pobjede u svakoj utakmici. Mjesto na terenu se zaslužuje napornim radom na treningu".

Zvezda sa sedam pobjeda i devet poraza deli osmu poziciju na tabeli NLB lige, dok je Olimpija počela da pada sa drugog mjesta, koje je dugo zauzimala.

PAROVI 17. KOLA:

Utorak

Zagreb - FMP Železnik (18.00)
Hemofarm - Partizan (18.30)
Zadar - Široki (19.00)

Srijeda

Budućnost - Radnički (16.00)
Helios - Cibona (19.00)
Crvena zvezda - Olimpija (19.30)
Bosna - Cedevita (19.30)

TABELA: Cibona 13-3, Partizan 11-5, Hemofarm 10-5, Olimpija 10-6, Budućnost 10-6, Zagreb 10-6, Zadar 9-6, Crvena zvezda 7-9, Cedevita 7-9, Radnički 7-9, FMP Železnik 5-11, Široki 5-11, Helios 4-12, Bosna 3-13.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC