• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Argentinac na klupi Brazila

Trofejni argentinski trener Ruben Manjano preuzeo je nacionalni tim Brazila, "vječitog rivala" sa južnoameričkog kontinenta.

 Argentinac na klupi Brazila Izvor: MONDO

Stručnjak koji je sa Argentinom trijumfovao na Olimpijskim igrama u Atini 2004, naslijedio je Monča Monsalvea, koji poslije operacije leđa nije mogao da nastavi sa radom.

Prvi Manjanov zadatak biće priprema ekipe za Svjetsko prvenstvo u Turskoj, krajem avgusta i početkom septembra ove godine. Zavisno od rezultata, njegov ugovor sa brazilskom federacijom mogao bi da potraje čak do Olimpijade u Rio de Žaneiru 2016!

"Manjano će živjeti u Brazilu svih 12 mjeseci i radiće na razvoju naših projekata. Krećemo u novo vrijeme, sa ciljem da brazilska košarka bude među najboljima na svijetu", rekao je predsjednik nacionalnog saveza Karloš Nunješ.

Ruben Manjano bio je na klupi Argentine i na Svjetskom prvenstvu u Indijanapolisu, gdje su Đinobili, Oberto i ekipa prvi pobijedili američke profesionalce, a onda u finalu, poslije produžetka, izgubili od Jugoslavije.

"Stupam na novi posao sa podrškom igrača, saveza i svih koji u Brazilu vole košarku. Brazil ima sjajne igrače, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Proputovaću mnogo, kako bih u četiri oka utvrdio kakvi su planovi i ambicije svakog od njih", izjavio je Manjano.

Brazilci na SP u Japanu 2006. nisu uspjeli da prebrode ni prvu fazu takmičenja, iako su imali na raspolaganju sve svoje NBA asove, a zatim na dva kvalifikaciona turnira nisu obezbijedili "vizu" za OI u Pekingu.

Na SP u Turskoj igraće u grupi B, sa SAD, Hrvatskom, Slovenijom, Tunisom i Iranom. U drugoj fazi mogli bi da se sastanu i sa selekcijom Srbije...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC