• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadija za MONDO: Oprostio sam dug i odlazim

Jednim potezom, gotovo jedinstvenim u srpskom sportu, Tadija Dragićević se rastao sa Košarkaškim klubom Crvena zvezda.

 Tadija za MONDO: Oprostio sam dug i odlazim Izvor: MONDO

Kada je shvatio da ga tu više ne žele, jednostavno je odlučio da zaboravi novac koji mu se duguje, a ne duguje mu se malo...

Na telefonski poziv iz MONDA, Dragićević se javio i odmah poručio:

"Da, hoću da vam kažem šta je bilo..."

Šta?

"Sporazumno smo raskinuli ugovor, a to u najmanju ruku nisam očekivao. Nisam nikada vjerovao da ću iz Zvezde otići na ovaj način. Nisam to očekivao ni kada sam podnio zahtjev za raskid ugovora. I tada, a i sada, ponavljam da sam to uradio da se zaštitim i da nijednog trenutka kao cilj nisam postavio da odem iz kluba, već da konačno primim platu", rekao je Dragićević i dodao:

"Ipak, prije dan, dva, počelo je da mi liči na to da mene Zvezda više ne želi i da je moguće da ću otići baš ovako, u sred sezone... Nisam se ovome nadao, ali mi ne pada na pamet da bilo koga optužujem".

Zbog čega si tek tako odlučio da zaboraviš toliki novac?

"Rekao sam to i menadžeru, odmah u startu, da nemam namjeru da tužim klub u kojem sam počeo i gdje sam rastao. Nije mi palo na pamet to da uradim. Razmislio sam i rekao da me novac ne zanima", rekao je Dragićević, čija je odluka možda isprovocirana i pisanjem pojedinih medija da "ucjenjuje klub".

"A, to su tek budalaštine! Ne znam šta će sada pisati... Ja da ucjenjujem Zvezdu? Evo, po ovome može da se vidi da li sam ikada ucjenjivao. To ne mogu da radim ni ja, niti bilo koji drugi igrač".

Da li je oprost stigao iz ljubavi i poštovanja prema klubu?

"Upravo tako... Sad će ovo zvučati kao fraza, ali ja zaista volim Crvenu zvezdu, to je najveći dio mog života bila i moja druga kuća. Da li je neko više od mene želio da se raduje sa Zvezdom i osvoji neku titulu? Nadam se da će tako ostati i da ću se jednog dana vratiti da pomognem na bilo koji način".

Dragićević je dodao da je rješenje ovog problema, makar i na ovaj način, dobro po tim.

"Sve je ovo uticalo i na mene, ali i na ostale saigrače. Nisam mogao da se obazirem samo na košarku i da ne mislim na druge stvari. Sada će na neki način svima biti lakše, Zvezda ima odličan tim i šansu da sa novim trenerom Aleksandrom Trifunovićem uradi mnogo toga".

Da li si se pozdravio sa saigračima?

"Nisam još, idem večeras (petak) da se vidim sa njima i da se pozdravimo".

Šta ćeš im reći, gdje odlaziš?

"Ne znam tačno, to je sada na mom menadžeru. Bolje mi je i da mi ne govori imena klubova, kada god mi je rekao, to je na neki način procurilo, nešto bi se izjalovilo i na kraju nije bilo ništa od toga. Znam da je nekoliko ekipa zainteresovano i vjerujem da ću za dan, dva znati ime kluba u koji idem".

Za kraj...

"Zahvalio bih se navijačima i svima, koji su bili uz nas i onda kada nije išlo. To se ne zaboravlja", podvukao je Dragićević.

Tadija Dragićević rođen je 28. januara 1986. godine u Čačku. Visok je 206 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. U Zvezdu je došao 2004. godine.

(N. Janković, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC