• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Derbi BiH s novim trenerima

Ivan Velić i Dejan Parežanin predvodiće Široki odnosno Bosnu u najvećem bosansko-hercegovačkom derbiju u okviru 18. kola NLB lige.

 NLB: Derbi BiH s novim trenerima Izvor: MONDO

Pred najveći košarkaški derbi u Bosni i Hercegovini između Širokog i Bosne, oba kluba su ostala bez trenera - umjesto Gorana Šehovca na užarenu klupu Bosne uskočio je mladi stručnjak Dejan Parežanin, dok je prvake BiH, poslije samo jednog poraza od Zadra, napustio Danijel Jusup.

On će sjesti upravo na klupu Zadrana, dok će njegovu funkciju (vjerovatno) do kraja sezone preuzeti dosadašnji pomoćnik Ivan Velić.

Ishod susreta je od velike važnosti za oba kluba. Široki bi u slučaju pobjede odmaknuo od dna, dok bi se studenti u slučaju trijumfa približili na pobjedu manje Širokom, te izjednačili sa slovenačkim Heliosom.

"U Širokom će nas sigurno dočekati paklena atmosfera. Tako je bilo uvijek kada igraju ova dva tima i siguran sam da će isto biti i ovaj put. Osim toga, utakmica dolazi u trenutku kada oba tima imaju imperativ pobjede, iako su oni u nešto povoljnijoj situaciji od nas. Igračima sam rekao da prije svega moraju početi pokazivati više borbenosti i želje na terenu, da u utakmicu uđu muški bez ikakvih kalkulacija i da odigraju najbolje što znaju. Ako bude tako siguran sam da imamo dobre šanse da ostvarimo prvu gostujuću pobjedu", rekao je Parežanin "Oslobođenje".

Utakmica između Širokog i Bosne igra se u subotu u dvorani Pecara sa početkom u 20 sati (TV BHT1), a Široki je u prvom dijelu sezone slavio u Zetri rezultatom 75:64.

Vujošević: Treba nam podrška protiv Zadra

Trener Partizana Duško Vujošević sa nestrpljenjem očekuje drugi derbi 18. kola regionalnog takmičenja i to protiv Zadra.

Crno-bijeli novom pobjedom nad direktnim konkurentom mogu značajno da se približe plasmanu na Fajnal for. Prije tri dana u Vršcu su bili bolji od Hemofarma (91:90), trojkom Petra Božića sekund prije kraja.

"Utakmica je izuzetno važna, možda i odlučujuća za plasman među četiri za obje ekipe. Zadar je prošle nedelje promijenio trenera, to je njihov posljednji pokušaj da obezbijede mjesto na Fajnal foru, vjerovatno i organizaciju tog turnira", rekao je Vujošević.

Partizan zauzima drugo mjesto na tabeli sa 12 pobjeda i pet poraza, dok Zadar ima skor 10-6 i utakmicu manje.

"Potrebna nam je podrška publike, jer i mi smo prilično potrošeni i nismo kompletni. Volio bih da se pokaže da nema specijalne publike za specijalne utakmice, već da Partizan ima podršku uvijek kada mu je potrebna, a sada to svakako jeste", istakao je trener osmostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Kapiten Petar Božić očekuje neizvjesnu utakmicu, kao protiv Hemofarma.

"Očekujem veliku borbu i ne tako lijepu košarku. Za trijumf moramo da budemo maksimalno angažovani. Nadamo se lijepoj uvertiri za početak Top 16 Evrolige", izjavio je Božić, koji smatra da će borba za prve četiri pozicije "do samog kraja lige biti veoma neizvjesna".

PAROVI 18. KOLA (subota):

FMP Železnik - Helios (18.00)
Cedevita - Budućnost (18.00)
Olimpija - Zagreb (19.00)
Partizan - Zadar (19.30)
Široki - Bosna (20.15)
Radnički - Crvena zvezda (20.30)
Cibona - Hemofarm (nedelja, 17.00)

TABELA: Cibona 14-3, Partizan 12-5, Zadar 10-6, Hemofarm 10-6, Budućnost 11-6, Olimpija 11-6, Zagreb 11-6, Cedevita 8-9, Crvena zvezda 7-10, Radnički 7-10, FMP Železnik 5-12, Široki 5-12, Helios 4-13, Bosna 3-14.

(MONDO/Beta, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC