• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Beogradski tornado oduvao Zadar

Partizan odlično igrao tokom većeg dijela meča protiv Zadra. Junak trijumfa Lorens Roberts. FMP izborio važnu pobjedu protiv Heliosa.

 NLB: Beogradski tornado oduvao Zadar Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana napravili su odlučujući korak ka plasmanu na Fajnal-for regionalne NLB Lige.

Izvanrednom igrom tokom većeg dela meča 18. kola NLB Lige, Partizan je ubjedljivo pobijedio konkurenta za mjesto na završnom turniru, ekipu Zadra 86:74 (51:39).

Pobjednik je praktično odlučen već u prvoj četvrtini kada je Partizan serijom od 11-0 (18:6) pokazao gostima da nemaju šta da traže u dobro ispunjenom "Pioniru". Crno-bijeli su konstantno imali visoku prednost, a o dominaciji Partizana govori i podatak da je u trećoj četvrtini prvi put primio koš poslije četiri minuta igre. Tada je na semaforu bilo 60:42, a "trojci" Zadrana prethodila je serija domaćina od 9-0.

Početkom posljednje četvrtine Partizan je napravio najveću prednost - 80:58, ali su Zadrani uspjeli da izbjegnu katastrofu serijom od 12-2.

Najbolji igrač na meču bio je Lorens Roberts. Amerikanac je davao koševe, skakao, borio se za svaku loptu, odlično šutirao slobodna bacanja. Na kraju je završio sa 15 poena, osam uhvaćenih lopti, a šutirao je slobodna bacanja osam od deset.

Jan Veseli je dao 10 poena, s tim što je četiri puta zakucao. Treba pomenuti i debi Stevana Miloševića u crno-bijelom dresu sa brojem 55. Igrao je osam minuta, dao je dva poena i imao tri uhvaćene lopte.

Rok Stipčević, Damir Rančić i Tomislav Stipčević su najzaslužniji što Zadar nije doživio katastrofu u Beogradu. Zajedno su dali 46 poena i gotovo sve trojke Zadra (osam od devet) su dali upravo oni.

Partizan je sa skorom 13-5 praktično obezbijedio plasman na završni turnir NLB Lige, a Zadrani su sedmim porazom bitno umanjili šanse da budu među četiri najbolje ekipe regiona.

FMP je sve dalje od opasne zone u NLB ligi. U 18. kolu ostvario je šestu pobjedu, a drugu uzastopnu u Železniku. Poslije Cibone, pao je i Helios, koji je ostao pretposljednji na tabeli sa skorom 4-14.

FMP - Helios 81:65 (27:17, 17:20, 20:7, 17:19).

"Panteri" su odlično počeli meč i u četvrtom minutu već su vodili 17:2. Gosti iz Domžala uspjeli su da se vrate u igru u finišu prvog poluvremena kada su "minus" sveli na samo pet poena (35:40). Na odmor se otišlo rezultatom 44:37.

Međutim, tim Vlada Đurovića odigrao je odlično u odbrani u trećoj četvrtini u kojoj je primio samo sedam poena. U tom periodu serijom 11:1 stigao je od 48:39 do 59:40 u 37. minutu. Tada je sve bilo jasno i ostatak utakmice predstavljao je puko otaljavanje posla.

Najefikaniji je bio Mladen Jeremić sa 21 poenom, bez promašaja za trojku (5/5). Miroslav Raduljica je dodao 12 poena, a Branko Lazić, Nemanja Protić i Predrag Samardžiski po devet.

Kod gostiju, Jure Močnik je dao 11, a Miloš Paravinja i Elvin Snou po deset.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC