• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Marić nije dobro

"Ako se oporavak nastavi ovim tempom, ne znam da li će Marić moći da igra na završnici Kupa u Nišu", rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

 Vujošević: Marić nije dobro Izvor: MONDO

Trenutni šok, kada se u 12. minutu meča pretposljednjeg kola prve faze Evrolige, protiv Lijetuvosa (97:67), Aleks Marić srušio na pod i uhvatio za koljeno, ubrzo su zamijenile izjave sa prizvukom olakšanja, jer je procjenjeno da će sjajni centar biti odustan "samo" tri, do četiri nedjelje.

Ali, ne lezi vraže...

Iako je od 6. januara i Marićeve povrede ligamenata kolena prošlo skoro 20 dana, njegov povratak na teren je i dalje u magli.

Na konferenciji za medije uoči starta takmičenja u Top 16 fazi Evrolige, odnosno utakmice protiv Panatinaikosa u Atini (srijeda, 20 časova), trener Partizana Duško Vujošević skeptično je govorio o mogućnosti da se Marić vrati na parket u prvobitno predviđenom roku.

Pitanje je glasilo: "Kako teče Marićev oporavak?"

"Nije dobro", rekao je Vujošević i kratko zastao.

"Ako se oporavak nastavi ovim tempom, ne znam da li će moći da igra na završnici Kupa u Nišu (19. - 21. februar). Možda je problem u odabranoj terapiji, koja je ziheraška, tako da je i kod igrača još prisutan strah", otišao je Vujošević korak dalje.

Ukoliko su Vujoševićeve procjene tačne, odnosno, ako Marić bude morao da propusti i finalni turnir Kupa Radivoja Koraća u niškom "Čairu", to će u isto vrijeme značiti i da se neće priključiti pre četvrtog kola Top 16 faze, u kojoj crno-bijeli igraju protiv Panatinaikosa, Barselone i Marusija.

"Da je klub u drugačijoj poziciji, sigurno bismo doveli novog igrača na poziciji centra", nadovezao se Vujošević, a onda naglasio da to što šampion Srbije uspjeva da bez statistički najdominantnijeg igrača Evrolige dobija mečeve u regionu, ne znači i da će ostatak tima uspjeti da nadomesti hendikep u jačoj konkurenciji.

Uz opasku da Marićeva povreda ne predstavlja alibi, Vujošević je rekao da ona "jako otežava posao ekipi".

"Momci borbenošću nadoknađuju njegovo odsustvo u utakmicama NLB lige, međutim za Top 16 fazu Evrolige, to je preveliki nedostatak".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC