• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAO: Partizan skočio do pobjede

U taboru šampiona Evrope shvatili da ih je odnos u uhvaćenim loptama naročito u finišu utakmice odveo u poraz od crno-bijelih.

 PAO: Partizan skočio do pobjede Izvor: MONDO

Bijesan je bio Željko Obradović poslije startnog poraza Panatinaikosa od Partizana u Grupi E Top 16 faze Evrolige - 59:64.

"Prije meča smo rekli da je Partizan ozbiljna ekipa koja zna da igra. Jasno smo rekli da je prva stvar koju moramo da uradimo na meču kontrola skoka i oprez u odbrani" nije krio ljutnju trener "zelenih" iz Atine, Željko Obradović, a izjavu prenio portal Kosarka.rs.

"U pitanju je ekipa koja prosječno ima 11 ofanzivnih skokova, a u prvom poluvremenu smo im dozvolili samo tri. Ogromna razlika bila je u nastavku igre kada je Partizan uhvatio čak 11 lopti pod našim košem. To nam je bio najveći problem. Što se tiče agresivnosti, mislim da je ovo bio jedan od najslabijih naših mečeva. Ipak, opet smo imali dosta otvorenih šuteva. Ako u drugom poluvremenu gađaš 15/5 za dva i 12/1 za tri poena, onda je sve mnogo teže", dodao je Obradović.

Srpski stručnjak smatra da je pobjednika odlučio skok u finišu utakmice.

"U posljednjih deset minuta Partizan je imao 16 skokova, a mi šest. U najbitnijem dijelu utakmice nismo pogađali, dok je protivnik iz druge i treće prilike to činio. Iskreno, ne pamtim meč u kojem smo bili ovako katastrofalno neagresivni u odbrani", zaključio je najtrofejniji evropski trener.

Crno-bijeli, a prije svih Slavko Vraneš, zaustavili su udarnu iglu Panatinaikosa, Nikolu Pekovića.

"Kontrolisali smo utakmicu 35 minuta, imali smo i devet poena prednosti, ali nismo uspjeli da je zadržimo na kraju. Nismo bili koncentrisani i sada ne mogu da kažem čija je krivica. To je nešto što će nam reći trener Obradović. Partizan se borio, uhvatio nekoliko ključnih ofanzivnih skokova i na kraju slavio pobjedu. Ostaje nam da vidimo gdje smo pravili greške i kako da ih ispravimo. Promašili smo mnogo slobodnih bacanja", istakao je Peković.

Šarunas Jasikevičijus je često pokazivao nervozu tokom meča.

"Bila je to veoma čudna utakmica. Detalji su odlučivali, ali oni nisu bili na našoj strani. Ne interesuje nas protiv koga igramo. Interesuje nas samo naša igra, a ona nije bila dobra. Nemamo ni sreće pošto nikako ne uspijevamo da treniramo kompletni, ali mi smo Panatinaikos i ne mamo prava da kukamo. Doživjeli smo veliki neuspjeh, koji mijenja kompletnu situaciju u grupi. U teškoj smo poziciji, ali ćemo se boriti u narednim utakmicama", rekao je Litvanac.

(MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC