• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koledž "ludilo" na vrhuncu: Spektakl pred 77.000!

Autor mondo.rs

Veliko NCAA finale biće odigrano u ponedeljak, a za titulu će igrati Severna Karolina i Gonzaga.

Spektakularni turnir spao je na poslednja dva učesnika - finaliste!

SAD će u ponedeljak dobiti novog nacionalnog šampiona, u utakmici Severne Karoline, koja je pobedila Oregon Dakse (77:76) i Gonzaga Buldoga, koji su savladali Gejmkokse iz Južne Karoline, (77:73).

Severna Karolina ušla je 11. put u finale najviše zahvaljujući svojim liderima, Džastinu Džeksonu i Kenediju Miksu, najboljim igračima u teško i nervozno ostvarenoj pobedi, koja uopšte nije morala tako da izgleda.

Ekipa čuvenog trenera Roja Vilijamsa (66), devetostrukog učesnika Fajnal-fora, imala je pet sekundi pre kraja poen prednosti, a onda su Miks i Džoel Beri promašili dva šuta sa linije penala. Na njihovu sreću, Severna Karolina je uhvatila ofanzivne skokove i tako je nestala šansa Oregona da prvi put zaigra u finalu od 1939.

Najefikasniji igrač "Tar Hilsa", krilni centar Miks (22) i takođe perspektivni, "svingmen" Džekson (22) zajedno su postigli 47 poena i "dogurali" ekipu do prednosti od "plus 6" na početku poslednjeg minuta, ali ni to nije bilo dovoljno za miran kraj.

Njihov saigrač i jedan od najpopularnijih igrača "martovskog ludila" Luk Mej postigao je dva poena, ali je on svoju slavu stekao u četvrtfinalu, kada je košem odlučio meč, pa sutradan već u osam ujutro bio na predavanju.

...
Izvor: YouTube

Ovakvim epilogom, Oregon je ostao bez ogromnog ostvarenja, a uteha će mu biti to što ga nikad u istoriji nije gledalo više ljudi! Ipak, o tom podatku će tek biti reči.

Kada je u pitanju drugo polufinale, Gonzaga se u finišu odbranila od agresivne Južne Karoline i prošla u meč za titulu, nošena sjajnom igrom plejmejkera Najdžela Vilijams Gosa (22,5 godine) i mladog centra Zeka Kolinsa (19), koji je odlučujućom blokadom "ukrotio" rivala posle serije 16:0.

Iako se očekivao "tvrd" meč najboljih defanzivnih koledž timova, bilo je to zanimljivo napadačko veče, u kojem je spektakularan nastup imao i Pi-Džej Dozer, sa svojih 17 poena. Međutim, to nije bilo dovoljno za trijumf debitanta, čiji je trener Frenk Marin zaplakao nakon meča.

Pogledajte.

...
Izvor: YouTube


Dakle, poznato je ko će biti učesnici najveće utakmice američke koledž košarke - velikog finala, zakazanog za ponedeljak uveče po tamošnjem vremenu (direktan prenos TV Arena sport).

Utakmica će biti odigrana na stadionu Univerziteta u Finiksu i to prvi put u istoriji.

Polufinalne mečeve pratilo je 77.000 gledalaca, a interesantno je da taj univerzitet nema tim ni u američkom fudbalu, ni u košarci, ali organizatori imaju iskustva sa sličnim spektaklima, jer su na istom mestu odigrane Superboul utakmice 2008. i 2015, kao i završnica koledž plej ofa u tamošnjem fudbalu, a i dom je Arizona Kardinalsa.

Ovako je stadion izgledao tokom polufinala:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC