• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zečević na čelu KK Partizan? Jako teško"

Autor mondo.rs

Glavni urednik i voditelj TV Partizan Željko Pantić dao je opširan komentar krize u nekadašnjem prvaku Evrope.

 "Zečević na čelu KK Partizan? Jako teško" Izvor: MN PRESS

Košarkaški klub Partizan drugi put u razmaku od dve godine mora da traži novog predsednika i šefa struke, ali uz jednu bitnu razliku - u međuvremenu su "potrošeni" Nikola Peković, Petar Božić i Aleksandar Džikić, sve cenjeni partizanovci, koji su na početku svojih misija imali poverenje i podršku velike većine navijača, a otišli su iz kluba na manje ili više neslavan način.

Pogotovo je teško pronaći čoveka koji će stati na čelo Partizana, prihvatiti teret rešavanja klupskog duga (iznosi 4,5 do 5 miliona evra) i početi sa građenjem novog tima, takoreći od nule.

Na navijačkim forumima kao želja se najčešće pominje Žarko Zečević, novi potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije i potpredsednik ženskog košarkaškog kluba Partizan 1953, koga navijači doživljavaju kao "sivu eminenciju" crno-belih i čoveka sa najboljim vezama u javnom životu.

UO VODI KLUB

Rukovođenje Partizanom je posle Pekovićeve ostavke preuzeo Upravni odbor kluba na čelu sa potpredsednikom Milanom Iskrinom. Statut kluba kaže da u roku od mesec dana mora da se održi Skupština, koja će verifikovati ostavku i izabrati novog predsednika.

"Zlatni dodir" popularnog Zeke osetio se minule sezone u fudbalskom klubu Partizan, jer je garnitura koju je on podržao na klupskim izborima, na čelu sa Miloradom Vučelićem, na kraju slavila osvajanje "duple krune" i višestruke trijumfe nad Crvenom zvezdom, što je nekoliko meseci ranije smatrano "nemogućom misijom".

Glavni urednik i voditelj TV Partizan Željko Pantić izjavio je da Zečević "jako teško" može da preuzme brigu o košarkaškom klubu i da će FK Partizan biti u prilici da pomogne ostalim sekcijama Sportskog društva samo u slučaju plasmana u Ligu šampiona, koji bi u klupsku kasu doneo najmanje 15,3 miliona evra.

Pantić se u poslednjem izdanju emisije "Partizanov vesnik" osvrnuo na krizu u KK Partizan, na početku osudivši "duple standarde" velikog broja navijača.

"Upravi KK Partizan se sve praštalo. Klub je očigledno loše vođen, dovođeni su užasni igrači, a navijači dolazili u hiljadama i držali 'časove ljubavi'. Upravi FK Partizan, koja se u nemogućim uslovima trudi da spase taj klub, kao kičmu SD Partizan, neki ne bi oprostili čak i da osvoji Ligu šampiona", rekao je Pantić.

"Uprava koja je najviše pljuvana, uradila je najviše za Partizan. A, uprava koja je najviše tetošena i milovana, napravila je klub koji izgleda kao neizlečivi bolesnik".

Pantić smatra da je tokom dve godine pod vođstvom Pekovića na delu bio "potpuno bolestan koncept".

"Dečko koji ima 29 godina, koji je NBA igrač i prima platu 10 miliona dolara godišnje, dođe da bude predsednik, ali ne tako da ulaže svoje pare, već kamči od Vučića da mu država da pare, da bi on vodio Partizan. Šta ćeš onda tu, čoveče? Pa, može bilo ko sa ulice da bude predsednik tako što će od države da traži milione. Imali smo apsurdnu situaciju, da navijači u okviru fondacije skupe 10.000 evra za pomoć klubu, čiji predsednik je 'težak' 50 miliona dolara i gradi po Zlatiboru, a u Partizan daje kikiriki".

Pantić kaže da su "divne", ali teško ostvarive ideje da KK Partizan postane sekcija FK Partizan.

"Sada FK Partizan, koji može da uđe u Ligu šampiona i reši sve svoje probleme, treba da rešava i probleme KK Partizan? Sada Vučeliću, koji je predsednik SD Partizan i FK Partizan, da se nakači na vrat i KK Partizan? To bi bilo logično, ali je onda logično i da u KK Partizan ne postoji nikakva administracija, nego da svi idu na ulicu. Da postoje igrači, sportski sektor i možda neki sportski direktor, a sve ostalo da po vertikali bude isto kao u FK Partizan. Ja se bojim da oni to ne bi prihvatili. Žarko Zečević da to vodi, da izmisli neke pare? Jako teško".

(deo emisije vezan za KK Partizan počinje na 14:00 minuta)

Željko Pantić, Partizanov vesnik, kriza u KK Partizan
Izvor: YouTube


On je konstatovao da ni objektivne okolnosti u evropskoj košarci ne idu na ruku nikome ko želi da napravi uspešan i stabilan klub.

"Crvena zvezda je odigrala jednu od boljih svojih evropskih sezona, sa velikim brojem pobeda. I šta su dobili, 700 i nešto hiljada evra. Evo ih na ivici bankrota, odvode im jednog po jednog igrača, a osvojili su sve što su mogli, dominirali su u ABA ligi, za jednu pobedu nisu ušli u Top 8 fazu. I šta? Šest meseci nisu primili platu! Jednostavno, neodrživo je. Evropska košarka je sramota, vi tu morate da nađete čoveka koji ima pet ili 10 miliona evra za bacanje".

Za primer je uzeo Real Madrid.

"Fudbalski klub Real baci 20 miliona godišnje na svoju košarkašku sekciju. Ali, tamo imate samo fudbal i košarku, nema Reala u odbojci, vaterpolu, rukometu, atletici, iako imaju 100 puta više para nego Partizan. I tih 20 miliona evra Realu ne mogu da se vrate ni u sezoni kada im košarkaši budu prvaci Evrope. Evroliga je koncept u kome manje-više plaćate da biste igrali. U tom takmičenju nema plusa".

"Evropska košarka je kao kada igrate tenis sa zidom. To je zabavno, vi dugo možete da udarate, ali ne možete da pobedite. I samo će u jednoj tački taj kartel da dođe i da kaže - nema ni Zvezde, nema nikog iz ABA lige. Igrajte Evrokup".

Pantić je na kraju predočio, po njegovom mišljenju, jedini način na koji FK Partizan može da pomogne oporavak košarkaša.

"Ako Partizan uđe u Ligu šampiona, fudbalski klub će biti u plusu i onda će možda moći nešto da se uradi da i ostatak SD Partizan radi kako treba. Ali, da FK Partizan dozvoli sebi da rešava probleme drugih, u situaciji u kojoj gleda da očuva tim i kada se ovaj brod jedva drži, to bi bila potpuna stranputica".

"U KK Partizan moraju da se zapitaju kako su došli do ove situacije i da nađu predsednika koji će domaćinski raspolagati parama kojima raspolaže".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC