• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanja Marinković: Zdravlje je najvažnije

Autor mondo.rs

Mladi bek Partizana propustiće prvi dio priprema za novu sezonu, a svjestan je da bi njen početak mogao da dočeka u drugom klubu. "Zeleni smo za Evrokup, ABA je prioritet".

 Vanja Marinković: Zdravlje je najvažnije Izvor: MN PRESS

Dvije su slike bile upečatljive na prvom treningu košarkaša Partizana ovog leta - samo sedmorica igrača na parketu i Vanja Marinković, potencijalni lider i uzdanica novog tima - u civilu, na klupi.

U razgovoru sa mladim reprezentativcem Srbije, saznajemo da zbog određenih zdravstvenih problema mora neko vrijeme da odsustvuje sa terena.

"Nisam dočekao početak priprema u sjajnom raspoloženju, pošto neću moći da treniram bar mjesec dana. Normalno, zdravlje je na prvom mjestu. Vidjećemo kako će sve ispasti, ali trebalo bi da bude u redu. Što se tiče Partizana, tek smo počeli. Tu smo samo nas petorica od prošle sezone, neki igrači će se priključiti kasnije, vidjećemo", rekao je Marinković u momentu kada njegov saigrač iz mlađih reprezentativnih selekcija Aleksandar Aranitović još nije potpisao za crno-bijele.



Vanja Marinković je u ovom trenutku jedini košarkaš čijom prodajom bi Partizan mogao da dođe do značajnije sume novca, potrebne za saniranje dugova prema bivšim igračima i trenerima, ali i za redovno funkcionisanje kluba.

Pre petnaestak dana "udicu" je bacila Baskonija.

"Meni je drago što se uopšte dovodim u vezu sa tako velikim klubom, ali ne znam da li se tu išta konkretnije dogodilo. Za sada sam igrač Partizana, a ako se nešto bude menjalo, verovatno ćete prvi saznati vi iz medija, pa onda i svi ostali".

Evroliga je za svakog mladog igrača ogroman izazov, ali opasni šuter se ne opterećuje transferom, iako je svjestan da ima ugovor na samo još godinu dana i da bi baš ovog ljeta mogao da uslijedi "taj" momenat.

"Nikada nisam igrao Evroligu, tako da ne mogu ništa da kažem unaprijed. Vjerujem da bih se snašao, ali ja sam sada ovdje, a cijela ta priča je pod znakom pitanja. Tako da...".


"Mnogo smo mi zeleni za Evrokup. Miha (Andrić) je igrao Evroligu kod Duleta, ja sam jedne sezone igrao Evrokup, ali sve je to bilo 'na kašičicu'. Nemamo iskustva i Evrokup nam uopšte nije cilj. Kroz to takmičenje ćemo da se čeličimo, a primarna nam je ABA liga".

Prošlog mjeseca je sa U-20 nacionalnim timom zauzeo peto mjesto na Evropskom prvenstvu na Kritu, beležeći 15,4 poena, 3,7 skokova i 1,3 asistencije, uz šut iz igre 48 odsto i dve trojke po utakmici. Bilo je vidljivo da igra sa velikim motivom...

"U prvom kolu protiv Italije sam imao 'vreli' start, poslije sam se samo nadovezivao na to. Igrao sam sa dosta samopouzdanja i dobro sam se osjećao. Svojom igrom na EP sam zadovoljan, ali žao mi je što nismo uzeli medalju, jer nam je to bio cilj od prvog dana. Mislim da je bilo i realno da je osvojimo, ali presudio je loš dan u četvrtfinalu. Francuze je krenuo šut za tri poena, 13 od ukupno 16 trojki su nam ubacili u drugom poluvremenu... Nismo uspjeli da ih zaustavimo".

Njihovi nasljednici, rođeni 1999. godine, zato su u Bratislavi postali prvaci Evrope. Očekivano?

"Iskreno, jeste! Gledao sam skoro sve njihove utakmice i mogu da kažem da su im odbrana i borbenost bili na izuzetno visokom nivou. Iz odbrane je polazilo sve i većinu protivnika su pobijedili velikom razlikom. Nadigrali su Španiju i Litvaniju, čija imena govore dovoljno sama po sebi, pre toga Bosnu, koja čim je bila u četvrtfinalu, znači da je bilo razloga za to. Svaka im čast i nadam se da će nam se neki momci odatle uskoro priključiti. Recimo, plejmejker Tadić, koji je prošle sezone bio Partizanov junior i znam koliko bi mu to značilo", završio je Vanja Marinković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC