• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skariolo: I bronza će biti uspjeh

Autor mondo.rs

Selektor Španije čestitao je Sloveniji plasman u finale i konstatovao da su Dragić i ekipa "imali svoj dan".

Zato je toliko teško postati prvak Evrope u ovakvom sistemu takmičenja, sa čak tri prepreke u "nokaut" fazi prije finalne utakmice.

Šanse su velike da ćete prije ili kasnije naići na rivala kome će tog dana sve polaziti za rukom. Ili bar mnogo više nego vama. To se Špancima dogodilo u polufinalu protiv Slovenije, u kome su porazom od 72:92 ostali bez titule, osvojene u Lilu prije dvije godine.

"Moramo da čestitamo Slovencima, koji su odigrali sjajnu utakmicu i sproveli u djelo sve što su planirali. Razliku su, ipak, napravile trojke i to na brutalan način. Oni su pogađali otvorene šuteve, šuteve preko ruke, na isteku četvrtina, od tablu... Tolika njihova preciznost je narušila naš moral i počeli smo da žurimo", osvrnuo se Skariolo na 14 trojki "zmajčeka" za prva 34 minuta.

Prema riječima trostrukog osvajača evropskog zlata (2009, 2011, 2015), bio je to "njihov dan, a ne naš".

"Svašta smo probali. Igrali smo sa četvoricom niskih, postavili smo zonsku odbranu, ali djelovalo je da će oni uvijek pronaći način da poentiraju, šta god mi uradili. To je prouzrokovalo frustraciju u našim redovima, a moram da kažem i da smo mnogo promašivali iz sasvim dobrih pozicija".

I dok Slovenci sa skorom 8-0 ulaze u finalni meč (nedjelja, 20.30), Španija će u "predigri" probati da osvoji makar bronzu.

"Od prvog dana smo radili da osvojimo medalju i ona je i dalje u našem domašaju. Svakako da smo razočarani ovim porazom, ali moramo biti jasni - naš cilj je bio da se nađemo na pobedničkom postolju, sa jednom od medalja. Ako to uradimo, leto će biti uspješno".

Potencijalni protivnici su Rusija i Srbija.

"Ko god da nam dođe, biće teško. Do medalje se nikada i ne dolazi lagano. Moraćemo da uložimo mnogo truda u posljednjoj utakmici", završio je Serđo Skariolo, kome su iz idealnog sastava nedostajala bar trojica-četvorica igrača, a uz to mu se Abrines povrijedio na samom početku EP.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC