• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pero Antić: Mogao sam da uzmem pet puta više para

Autor mondo.rs

Iskusni centar demantovao priče o enormnoj zaradi u Crvenoj zvezdi mts i rekao da se u klub vratio iz ljubavi, a ne zbog novca.

 Pero Antić: Mogao sam da uzmem pet puta više para Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Oduševljenje među navijačima Crvene zvezde mts izazvala je vest da se na Mali Kalemegdan vraća Pero Antić. Mnogi nisu mogli da poveruju da iskusni centar dolazi u Beograd iz Fenerbahčea, kluba sa kojim je prošle sezone osvojio Evroligu, što je aktiviralo klauzulu iz ugovora po kojoj se saradnja produžava na još godinu dana.

Antić je, ipak, izabrao da se vrati u klub za koji ne krije da oduvek navija, ali je to izazvalo određene špekulacije o njegovoj zaradi.
Pojedini mediji pisali su da je makedonski centar od Zvezde dobio godišnju platu 400.000 evra.

U razgovoru za klupsku sajt, 35-godišnji košarkaš je to demantovao i objasnio situaciju:

"Menadžer i uprava Fenera tražili su najbolje rešenje za mene, imao sam garantovan ugovor, ali imao sam dilemu, da li ostati, uživati u bogatom ugovoru ili igrati i biti srećan negde drugde. Kada se pojavila Crvena zvezda, nisam razmišljao ni sekundu! Bilo je ponuda, mogao sam da uzmem bolji ugovor u Evroligi, pet puta više para u Kini... Ali uvek sam želeo da igram za Crvenu zvezdu. Poklopilo se, video sam da je u pitanju pravi projekat, da mogu da pomognem, nisam finansijski teret za moj klub, jer Fenerbahče plaća veliki deo tog ugovora, ne zauzimam mesto stranca...", izjavio je Antić i dodao:

"Pratio sam malo, došlo je i do mene kada sam odlučio da se vratim u Crvenu zvezdu, šta se piše. Sume koje se pominju oko mog transfera su smešne! Ja sam među najeftiniim igračima ovog tima! Nisam ovde došao da zaradim, ponavljam, Fenerbahče pokriva najveći deo mog ugovora, odrekao sam se i nekih bonusa. Ja sam ovde ne da bih zaradio, nego da pomognem mojoj Crvenoj zvezdi ako mogu. I kod kuće sam".

Crveno-beli su tokom leta doveli nekoliko mladih i perspektivnih igrača, ali i iskusnije, poput Antića, Feldina i Ročestija, koji bi uz starosedeoce Lazića, Bjelicu i Dangubića, trebalo da imaju važnu ulogu u razvoju tih momaka.

"Pratio sam dešavanja, rekoh već da je ovo vrlo interesantan projekat. Sastavljena je mlada ekipa, potrebno je iskustvo. Ja sam sada tu da pomognem da hemija tima bude prava. Imam mnogo iskustva, moje je da pomognem kako znam i umem ovom timu. Da li će to biti 10 minuta na parketu, da li sa klupe, u svlačionici, nije važno. Trener je mlad, upoznali smo se i dugo razgovarali. Vrlo je ambiciozan i zna košarku, to odmah vidiš. Samo nam je potrebno strpljenje. Crvena zvezda je na pravom putu kao klub, postavljen je ozbiljan sistem, prave se mladi igrači, strategija koja je postavljena daje rezultate. Niko nije verovao, ali su uspeli. Zato je sa ovim timom potrebno strpljenje, a pošto dobro poznajem navijače Zvezde, znam da će nas podržati".

Pero Antić je u Zvezdi igrao od 2005. do 2007, a potom se proslavio igrajući u Rusiji, Grčkoj, SAD i Turskoj. Gde god da je bio, nije krio ljubav prema crveno-belim bojama. Biće to dodatan razlog da se od njega očekuje da naredne sezone bude lider i uzor mlađim saigračima.

"Kada igraš i kada igra Crvena zvezda, pritisak uvek postoji. Svestan sam da će tokom sezone biti i uspona i padova, a 'udar' će uvek biti na nas najiskusnije igrače. Međutim, kao što znam za to, znam i koliko nas vole navijači i da će nam dati punu podršku u svakom trenutku. Što se mene lično tiče, svi me znaju, parola je jednostavna 'srce na teren – pa šta bude'", istakao je Antić, koji će u novoj sezoni nositi dres broj 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC