• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aplauzi za Žoca, Fener i novi Partizan!

Autor mondo.rs

Sastav crno-belih za sezonu 2017/18 predstavio se prvi put svojoj publici i u duelu sa šampionom Evrope ostavio dobar utisak - 68:82.

 Prijateljski meč: PARTIZAN - FENERBAHČE 68:82 Izvor: MN PRESS

Susret prijatelja u hali "Aleksandar Nikolić" i generalna, šampionska proba Partizana.

Željko Obradović doveo je u osvit nove sezone Fenerbahče u Beograd i prvakom Evrolige testirao crno-bele uoči početka nove takmičarske godine i gostovanja MZT Skoplju u petak.

Posle emotivnog dočeka, uručenja poklona "Žocu" i Janu Veselom, kao i cveća Marku Guduriću, navijači su u "Pioniru" prvi put videli ekipu koju će Miroslav Nikolić predvoditi u novoj sezoni.

Gost iz Turske je pobedio, a crno-beli su ostavili dobar utisak i pružili otpor Obradovićevom sastavu, koji će u sredu posle Zadra, Ljubljane i Beograda gostovati i u Čačku, rodnom gradu najtrofejnijeg trenera Evrope.

PARTIZAN - FENERBAHČE 68:82 (16:27, 16:10, 21:22, 15:23)


Bek gostiju Džejms Nanali bio je sa 18 poena najefikasniji igrač utakmice u kojoj za goste nisu igrali kapiten Melih Mahmutoglu, kao ni Bobi Dikson i povređeni Nikola Kalinić, koji zbog povrede leđa nije ni krenuo na "balkansku turneju". Sa druge strane, među domaćima nije bilo kapitena, Novice Veličkovića.

"Generalna proba" crno-belih za novu sezonu ostaće upamćena i po debiju novog plejmejkera Partizana Patrika Milera. Amerikanac je za 23 minuta na parketu postigao devet poena i uz pet asistencija nagovestio da bi zaista mogao da bude pojačanje crno-belima.

Nikolić je, u skladu sa najavom, Milerom "rasteretio" startnog pleja Najdžel Vilijams Gosa, koji je sa 12 poena bio drugi najefikasniji igrač domaćih. Poen više postigao je šuterski najraspoloženiji - Vanja Marinković, strelac tri trojke u trećoj deonici, u kojoj je otpor Partizana favoritu bio i najjači.

Fenerbahče je furiozno krenuo, poveo 8:0, pa 18:4, ali su crno-beli malo po malo "topili" razliku. Marko Pecarski, izvesno - novi ljubimac navijača, u finišu prvog dela pogodio je dve trojke i pokazao deo svog velikog talenta. Nagovešteni "egal" nastavak doneo je dva izjednačenja domaćih, ali je Fener poenima Jana Veselog i agresivnom odbranom Sinana Gulera odbio taj nalet i uveo meč u relativno miran finiš.

Među gostima su "dvocifreni" bili i centar Džejson Tompson sa 12 i Bredli Vonajmejker sa 10 poena, dok je Marko Gudurić na svom prvom meču u Beogradu od odlaska iz Zvezde postigao dva poena za deset minuta u igri.

PARTIZAN: Miler 9 (5 as), Vilijams Gos 12 (4 as), Tadić, Jovanović, Marinković 13, Tanasković, Veličković, Tomić 2 (6 sk), Pecarski 7, Gavrilović 5, Andrić 6, Čakarević 7, Šalić 7.

FENERBAHČE: Tompson 12, Meli 6, Hersek 2, Vonamejker 10, Slukas 3, Arna 3, Nanali 18, Gudurić 2, Veseli 8, Guler 7, Duverioglu 2, Datome 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC