• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Partizan čeka krvav rad, podržite ga

Autor mondo.rs

Željko Obradović pohvalno govorio o ekipi Partizana posle prijateljskog meča u "Pioniru". Navijačima posebno zahvalio zbog dočeka.

 Željko Obradović nakon prijateljskog meča sa Partizanom Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Posle lepog dočeka u hali "Aleksandar Nikolić", prigodnih poklona i pobede svog Fenerbahčea, Željko Obradović je na konferenciji za novinare KK Partizan predstavljen rečima: "Trener gostujuće ekipe, ali nikako gost".

Najtrofejniji evropski stručnjak vratio se ovog utorka na parket na kojem je završio igračku i počeo trenersku karijeru, osvajanjem evropske titule sa crno-belima. Novinarima je priznao da se u Beogradu i "Pioniru" osećao veoma lepo.

"Hvala Partizanu na gostoprimstvu, sve je bilo na vrhunskom nivou otkako smo sleteli u Beograd. Hvala još jednom navijačima na dočeku. Igrači Partizana su pokazali talenat, ali i da je pred njima dosta krvavog rada. Nadam se da će navijači prepoznati ovo što rade crno-beli i da će se u velikom broju odazivati utakmicama", izjavio je Obradović.

Upitan da li će bivši NBA centar Džejson Tompson biti prava zamena za dominantnog Ekpea Juda ili nešto sasvim drugačije, "Žoc" je rekao da su u pitanju dva "potpuno različita tipa igrača".

"... (Tompson) ima sedam godina staža u NBA, prošle sezone je bio u Kini, ali to me uopšte nije zanimalo kad sam ga skautirao. Izvanredno se ponaša, ima dobar karakter. Kao i svakom drugom ko prvi put dođe iz Amerike u Evropu, treba mu vremena za adaptaciju. Koliko će moci da nam pomogne i šta će nam doneti? Odgovor ćemo imati na kraju sezone".

Na pitanje o oporavku povređenih Nikole Kalinića i Bobija Diksona, Obradović je rekao da je opredeljenje stručnog štaba da ne ubrzava njihov povratak.

"Oni su u Istanbulu, miruju, trebalo bi da narednih dana počnu da lagano rade. Možda će najteže biti da im objasnimo da ne treba da se vrate pre nego što budu spremni za to".



Neizbežna tema bila je i gorući sukob na liniji FIBA - Evroliga oko "prozora", odnosno kvalifikacionih utakmica reprezentacija tokom evroligaške sezone.

"Znaćemo u novembru kakav je rasplet. Zna se stav Evrolige, stav FIBA, stav klubova, jedino se ne zna stav igrača. Uvek sam govorio da je igranje za reprezentaciju čast i obaveza. Ali, u ugovorima igrača sa klubovima piše da su obavezni da prisustvuju utakmicama i treninzima. Time sam sve rekao", dovoljno jasno je završio Obradović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC