• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko Obradović došao kući i doveo prvaka Evrope!

Autor mondo.rs

Košarkaši Fenerbahčea odigrali su revijalnu utakmicu i na parketu Borca, koji će rodni grad najtrofejnijeg trenera dugo pamtiti.


Za kraj turneje po bivšoj Jugoslaviji, Željko Obradović doveo je Fenerbahče i svojoj kući, u Čačak!

Najbolji trener Evrope i njegovi izabranici, šampioni Evrolige, odigrali su u sredu prijateljsku utakmicu protiv Borca, kluba u kojem je "Žoc" kao igrač i počeo uspon među zvezde.

Konačan rezultat bio je u drugom planu i nije bio iznenađujući, iako je domaćin pružio odličan otpor u drugoj i posebno u trećoj deonici, u kojoj je postigao veliki broj poena.

BORAC - FENERBAHČE 81:93 (16:26, 23:21, 30:18, 12:28)



Sjajan gest velikog šampiona Željka Obradovića izazvao je očekivano ogromno interesovanje njegovih Čačana, pa je publika u dvorani KK Borac uživala u prilici da uživo vidi veliki tim, za koji je nastupio i novajlija Marko Gudurić, rođeni Pribojac.

Domaća publika posebno je pozdravila i prvog Obradovićevog pomoćnika, Vladu Androjića, kao i kondicionog trenera Fenera Predraga "Batu" Zimonjić, koji su takođe Čačani.



Da sve prođe u znaku "lokalaca" i rođenih Čačana potrudio se i plejmejker domaćih Marko Marinović, koji je sa 17 poena i sedam asistencija bio i najefikasniji igrač utakmice.

Na drugoj strani, među gostima su po 12 postigli Jan Veseli i Sinan Guler, a po 11 Nikolo Meli i Džejson Tompson, važno pojačanje Fenera, koji je tokom NBA karijere igrao za Sakramento, Golden Stejt i Toronto.

Fenerbahče je ovom utakmicom okončao seriju od šest kontrolnih utakmica u isto toliko dana, tokom kojih je Obradovićev tim osvojio jak pripremni turnir u Zadru, a zatim savladao Olimpiju u Ljubljani i Partizan u Beogradu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC