• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenci umalo da "ukradu" Nurkića

Autor mondo.ba

Igor Stojanović bivši direktor reprezentativnih selekcija KS BiH o pokušaju slovenaca da Jusuf Nurkić zaigra za njihovu reprezentaciju.

 Nurkić umalo Slovenac Izvor: MONDO/Samir Cacan

Bivši direktor košarkaških selekcija Bosne i Hercegovine Igor Stojanović, rekao je kako je Jusuf Nurkić veoma lako mogao da zaigra za selekciju Slovenije.

Svojevremeno dok je Stojanović bio u Košarkaškom savezu BiH postojao je sukob njega i zvijezde Portlanda.

"Tačno je da je Nurkić bio želja Slovenaca. Uz komunikaciju sa njegovim menadžerom, bili su vrlo blizu da nam ga ukradu. Nurkićev menadžer je bio poznat kao neko ko je u Sloveniju iz BiH odveo dosta igrača manipulišići sa papirologijom iz KS BiH i klubovima. Dolaskom Haruna Mahmutovića na mjesto generalnog sekretara, „biznis“ Nurkićevog menadžera je obustavljen", rekao je Stojanović za portal ostatakseta.com.

O sokubu sa Nurkićem:

"Razlog sukoba sa Nurkićem je njegovo napuštanje priprema reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko Prvenstvo koje se igralo u Francuskoj 2015. On je tražio dva dana odmora radi odlaska u Zagreb na neke medicinske preglede. Nakon što se nije vratio u kamp reprezentacije, i nakon što nikome nije odgovarao na telefonske pozive, ja sam napisao saopštenje u kojem je javnost obavještena da se Nurkić nije vratio na pripreme. Njegov menadžer je rekao da je Jusuf povrijeđen, a kao tadašnji direktor reprezentacija, ja sam insistirao da ga pregleda doktorski tim reprezentacije. Sve mi je bilo sumnjivo oko povrede jer je Nurkić samo par dana ranije savršeno odigrao U20 Evropsko Prvenstvo bez ikakvih posljedica, nakon kojeg smo se plasirali u A diviziju. On se nije odazvao mojim pozivima i naljutio se jer sam obavijestio javnost o njegovim postupcima", kaže Stojanović.

Nakon toga Nurkić je insistirao da KS BiH napuste Harun Mahmutović, Elmedin Konaković i Igor Stojanović, ili on neće više igrati za reprezentaciju.

"Mi smo otišli. On se pojavio u kvalifikacijama nakon kojih se nismo kvalifikovali na Evropsko Prvenstvo. Da bi ove godine napravio potpuno isti scenario u kojem je javnost preko fb profila obavijestio da neće igrati za reprezentaciju opet zbog povrede o kojoj niko u BiH ne zna ništa. Potpuno omalovažavanje reprezentacije i KS BiH, kao i svih navijača. On ima veliki problem sa svojim odnosom prema reprezentaciji i mislim da to mora promijeniti pod hitno. Još uvijek ništa nije napravio za seniorsku reprezentaciju, a najbolji je igrač kojeg BiH ima. U našem odnosu se nema šta izgladiti. On je neko ko je već dva puta ostavio reprezentaciju na cjedilu i dok se to ne promijeni, nema razloga da komuniciramo. Njegov odnos samnom je nebitan. Očekujem da se izvini svim BH navijačima i konačno uradi nešto po čemu ćemo ga pamtiti u seniorskoj reprezentaciji", rekao je Stojanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC