• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KSS preti "ABA 2" ligašima, oduzima KLS?

Autor mondo.rs

Borac, Dinamik i Vršac moraju da pored Druge ABA lige igraju i domaće prvenstvo, inače će biti isključeni iz članstva KSS.

 KSS preti "ABA 2" ligašima Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije zauzeo je oštar stav prema učesnicima Druge ABA lige, Borcu, Dinamiku i Vršcu, ali i prema Udruženju klubova Košarkaške lige Srbije, zato što se oglušilo o normativna akta i odluke KSS.

Tim povodom je UO KSS doneo sledeće odluke.

"Nalaže se KK Borac iz Čačka, KK Dinamik BG iz Beograda i KK Vršac iz Vršca da se u roku od tri dana, a najkasnije do ponedeljka 2. oktobra do 14 sati izjasne da li će od oktobra meseca nastupati u Prvoj muškoj ligi Srbije (KLS), shodno Pravilniku o takmičenju KSS i odluci UO KSS od 24. avgusta 2017, kojom je data uslovna saglasnost na učešće u ABA 2 ligi".

KSS je upozorio klubove da ako ne postupe u skladu sa odlukom UO KSS i ne učestvuju u KLS, onda će UO KSS povući uslovnu saglasnost za nastup u Drugoj ABA ligi i pozvati ih na disciplinsku odgovornost, koja dozvoljava i isključenje iz članstva KSS.

Savez je tako postupio jer je Skupština klubova KLS 6. septembra odlučila da Borac, Dinamik i Vršac "ne moraju da igraju prvi deo KLS" u sezoni 2017/18, već da mogu da se direktno priključe Superligi na proleće.

UO KSS takođe je stavio van snage izmene propozicija, sistema i kalendara takmičenja KLS 2017/18, usvojene na pomenutoj sednici Skupštine klubova.

Udruženju klubova je naloženo da organizuje KLS u skladu sa Pravilnikom o takmičenju KSS i zaprećeno da će u suprotnom UO KSS preduzeti odgovarajuće mere i jednostrano raskinuti ugovor kojim je klubovima povereno vođenje najvišeg ranga nacionalnog takmičenja.

Za sve to je UK KLS takođe dobilo rok od tri dana.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC