• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan na "ekskurziji", šansa mladima u Berlinu

Autor mondo.rs

Izabranici Miroslava Nikolića u sredu počinju nastup u Evrokupu, uz najavu da će se maksimalno boriti, ali da je ABA liga prioritet.

 Evrokup: Alba - Partizan-najava Izvor: MN PRESS

Posle sezone 2015/16 izvan Evrope i sezone 2016/17 u FIBA Ligi šampiona, Partizan se ove jeseni vraća u organizaciju "Euroleague Basketball", pod čijim patronatom se odvija drugo po značaju kontinentalno klupsko takmičenje - Evrokup.

Crno-beli su prethodno igrali Evrokup u sezoni 2014/15, kada su u konkurenciji Lijetuvos Ritasa, Banvita, Krasnjeg Oktobra, rumunskog Asesofta i Hapoela iz Jerusalima zauzeli peto mesto u grupi, sa skorom 3-7.

Bila je to poslednja sezona trofejne ere sa Duškom Vujoševićem na poziciji šefa stručnog štaba. Usledile su dve turbulentne godine, obeležene velikim protokom igrača i trenera, da bi Partizan u novi ciklus ušao sa iskusnim strategom Miroslavom Nikolićem i prilično mladim timom, još uvek maglovitog potencijala.

AITO, PENO, RADOSAVLJEVIĆ...

Albu od ovog leta trenira proslavljeni španski stručnjak Aito Garsija Reneses. Mladi reprezentativac Srbije Stefan Peno došao je na pozajmicu iz Barselone, a tu je i centar Bogdan Radosavljević, Jagodinac koji se 2008. kao kadet preselio kod oca u Nemačku i ubrzo dobio njen pasoš. U timu Albe su četvorica Amerikanaca i litvanski reprezentativac Grigonis.

Posle 1-2 na startu ABA lige, vreme je za prvo evropsko iskušenje, a to je gostovanje Albi u Berlinu (sreda, 20.00, TV prenos na Sport klubu).

"Gledaćemo da odigramo što bolje, ali priliku će dobiti mlađi igrači, da ih razigramo, jer nam je prioritet utakmica u Zadru, koja sledi u subotu. Nećemo se sigurno predavati. Borićemo se, gledati da što više popravimo odbranu i igrati najbolje što možemo", rekao je Nikolić.

Crno-beli će iz glavnog grada Nemačke u četvrtak otputovati direktno za Hrvatsku, tako da će narednih dana imati malo vremena za trening. Kako voli da kaže Muta Nikolić: "Ispravljaćemo greške u hodu".

Marko Pecarski je prvi deo ove godine proveo u Bajernu, tako da mu je donekle poznat ambijent u nemačkoj košarci.

"Spremni smo i jedva čekamo da počne takmičenje. Mlad smo tim, želimo da se dokažemo, u čemu će nam pomoći naši iskusniji igrači, od kojih možemo puno da naučimo i na utakmicama i na treninzima i van terena. Alba je veoma iskusan i kvalitetan tim, protiv koga moramo da pružimo svoj maksimum", rekao je Pecarski, koji je minulog vikenda nastupao i za juniorski tim Partizana.

U prvom kolu grupe C sastaće se još Lijetuvos Ritas - Bilbao od 18.00 i Limož - Lokomotiva Kubanj od 19.00.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC