• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Namerno sam držao mlade, da odlučuju

Autor mondo.rs

"Ovo je dobro, da se vežbaju", rekao je trener crno-belih posle utakmice protiv Ritasa, najviše akcentujući svoje mlade igrače.

 Miroslav Nikolić Partizan Lijetuvos Ritas: Namerno sam držao mlade, da odlučuju Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Partizan je izgubio od Lijetuvos Ritasa, a trener crno-belih Miroslav Nikolić nije zvučao potpuno nezadovoljno na konferenciji za novinare posle utakmice.

Šef struke "Parnog valjka" rekao je da bi njegov tim mogao da dobije prelaznu ocenu za veći deo utakmice. I kada je u pitanju igra i kada je u pitanju borbenost.

"Profesionalnoj ekipi treba pet minuta da nas napadne i da nam naprave seriju našim greškama", počeo je Nikolić na konferenciji za novinare.

Ritas je prelomio meč serijom 11:0 u poslednja četiri minuta.

"Moram da kažem da mi plejmejkeri još ne razigravaju ekipu. Bilo je tu dosta prostora, dosta otvorenih šuteva, a nismo dodavali i koristili 'alej-ap' situacije, ili 'pik end pop'. Nismo to ispoštovali, počele su individualne akcije, pa su gušile ekipu. Ne volim tako da igram", dodao je on.

Nikolić je još jednom istakao mladost svog sastava, koji je ove srede bio lišen pomoći Marka Čakarevića i novajlije Samarda Samjuelsa, koji dolazi u Beograd.

"Evropu je teško igrati sa mladim i neiskusnim igračima. Najavljivao sam to i ranije. Osam igrača nije igralo ABA ligu, a kamoli nešto drugo. Prema tome, ovo je dobro, da se vežbaju. Pecarski je nešto uradio, ali nam još škripi u odbrani. Prvo poluvreme smo branili odlično sa Đokom Šalićem, ali u drugom smo pali pet minuta i izgubili", rekao je Nikolić, pa naglasio:

"Mešao sam karte. Davao sam šansu svim igračima da igraju. Stalno vrtim to o neiskusnim igračima, ali to neiskustvo nas košta mnogo".



Navijači su crno-bele ispratili aplauzom.

"Zadovoljan sam, ispraćeni smo dobro, publika razume šta radim. lako je igrati sa iskusnim igračima, a ja dajem šansu mladim igračima da mi odlučuju. Namerno da mi Pecarski odlučuje. To sam namerno uradio. On se snašao, nešto je odigrao, ali treba reći da je 2000. godište. Treba da imam dobre rezultate, a nemam Čakarevića da mi drži obranu. Mnogo mi je značio taj jedan stabilan igrač u odbrani. Meni škripi u odbrani, gde ti mladi igrači ne mogu da se snađu. Mogu da kažem i da imam igrače sitne građe. Oni su igrali 'visoku trojku' i držali mi predavanje".

Nikolić je ukazao na činjenicu da na treningu ima 13 igrača.

"... ali, da ne zvuči kao da se 'vadim'. Mladi smo, borimo se, ne odstupamo, idemo korak po korak, a videćemo šta ćemo uraditi. Za ovaj mali budžet najbolju sam napravio najbolju ekipu koju sam mogao".

Upitan da istakne učinak nekog igrača, trener Partizana je dodao:

"Pecarski može mnogo bolje, da se otvori, da bude mobilniji, da napravi 'spacing'. U principu svi su na bljesak bili, ali su se borili, imali su energiju i borili se. Kod njih lopta ide, kod mene ne ide i tu sam nezadovoljan. Namerno sam doveo dva plejmejkera iz Amerike da bi razigravali naše mlade igrače. Tu sam se opredelio za tu strategiju".

Crno-beli se posle utakmice protiv Lijetuvos Ritasa okreću duelu protiv Igokee, zakazanom za subotu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC