• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost od očaja do sjaja, pa nazad

Autor mondo.rs

Budućnost u 5. kolu Evrokupa pretrpela drugi poraz u nizu u grupi B. Izgubila u Litvaniji od Lijetkabelisa

 Budućnost od očaja do sjaja, pa nazad Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

 Budućnost je upisala drugi vezani poraz u Evrokupu, pošto je u grupi B izgubila na gostovanju od Lijetkabelisa rezultatom 86:79 (31:13, 14:20, 16:30, 25:16).

Počeli očajno, nastavili solidno, u trećoj četvrtini bili sjajni, a onda su se opet vratili na početak i loše odigrali u poslednjoj četvrtini.

Za pohvalu je što se Budućnost vratila nakon "minus 22" i serije protivnika od 19:0, ali za osudu je činjenica da su se u jednom trenutku uplašili novog trijumfa.

Posle 5. kola u Evrokupu, Budućnost i Lijetkabelis imaju isti skor - tri pobede, dva poraza.

Prva četvrtina je završena rezultatom 31:13 u korist domaćina iz Panevežisa, a Budućnost je dobro prošla sa tih "minus 18" s obzirom na to kako je igrala. Ništa nije polazilo za rukom družini Aleksandra Džikića, dok su Litvanci sve pogađali. Lijetkabelis je u prvom kvartalu napravilo seriju 19:0, Budućnost je šest minuta bila bez koša, ali se u poslednja tri minuta probudila.

Litvance je vukao neverovatni plejmejker Adas Juškevičijus, koji je postigao sedam trojki u prvoj četvrtini, iz devet šuteva i rekorda Evrokupa. On je za 10 minuta upisao 21 poen.

"Snajper" dočekao Budućnost: SEDAM trojki u 1/4

Ali, to nije obeshrabrilo Budućnost. Malo po malo su se primicali protivniku, uvodili Lijetkabelis u svoj ritam, na minut i 20 sekundi do kraja druge četvrtine su imali "minus devet" (42:31), da bi se na poluvreme otišlo rezultatom 45:33.

Treća četvrtina bila je rapsodija Podgoričana - postigli su 30, a primilai 16 poena. Iz minuta u minut smanjivali su razliku, da bi Suad Šehović trojkom minut i 35 sekundi do kraja potpisao nerešen rezultat - 58:58. Zatim su Barović i Sead Šehović odveli Budućnost na 'plus četiri', a u poslednji kvartal ušli su rezultatom 61:63.

U odlučujućih 10 minuta Lijetkabelis je igrao zrelo, a Budućnost se praktično uplašila pobede. Domaćin je pravio serije, posebno iza linije 6,75 metara, a Džikićev tim je pravio greške. I tako u krug. Do konačnih 86:79. Poslednja prilika da Budućnost uhvati priključak bila je 100 sekundi pre kraja meča, ali je pri rezultatu 82:75, Nemanja Gordić promašio dva slobodna bacanja.

Najefikasniji kod domaćina je bio Juškevičijus sa 31 poenom, pratio ga je Pieners sa 19, a Kristof Lavrinovič je ubacio 11, dok su kod Budućnosti odskočili Barović (18), Gibson (14) i Ivanović (12).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC