• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milutinov ne igra za Srbiju

Autor mondo.rs

Šestorica igrača Olimpijakosa, uključujući i Nikolu Milutinova, saopštili da neće nastupati za svoje reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

 Milutinov ne igra za Srbiju Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević uvrstio je Nikolu Milutinova na spisak igrača na koje računa tokom predstojećih mečeva u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Milutinov je samo jedan od devet igrača koji nastupaju za evroligaške klubove, a koji su pozvani da nastupaju za "orlove".

Košarkaš Olimpijakosa, zajedno sa još petoricom reprezentativaca tog tima, izdali su saopštenje u kojem su naveli da neće biti uz nacionalne timove na predstojećim kvalifikacionim mečevima.

Osim Milutinova otkaze su uputili i reprezentativci Grčke Jorgos Printezis, Vangelis Mancaris, Kostas Panaikolau i Janis Papapetru, kao i Letonac Janis Strelnijeks.

"Od djetinjstva uvijek smo se odazivali svim pozivima naših reprezentacija, bili odvojeni nedeljama od svojih porodica, ne obraćajući pažnju na umor i ignorisali rizik od povreda. Povređivali smo se više puta igrajući za reprezentaciju, ali smo prelazili preko toga. To smo činili iz ljubavi, poštovanja i posvećenosti i to je jedini razlog zašto se nikada nismo žalili. Međutim, promjene koje su se dogodile u kalendaru, našli smo se u neprijatnoj situaciji da objavimo da nećemo biti dio reprezentacija tokom kvalifikacija za Mundobasket 2019. Može se razumjeti da je u ovom trenutku praktično nemoguće i neprofesionalno odsustvovati sa mečeva našeg tima u Evroligi, imajući u vidu da je većina nas propustila veći dio predsezonskih treninga zbog priprema za Eurobasket 2017. Nadamo se da će situacija uskoro vratiti u normalu i da ćemo moći ponovo da pomognemo našim nacionalnim timovima", stoji u pismu koje su potpisala šestorica igrača Olimpijakosa.

Nikola Milutinov propustio je i posljednje Evropsko prvenstvo, jer je u dogovoru sa selektorom Srbije iskoristio ljeto kako bi nastupao na NBA Ljetnoj ligi.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. startuju za dvije sedmice, a Srbija se sastaje sa Austrijom 24. novembra i Gruzijom, tri dana kasnije u Beogradu. Okupljanje "orlova" zakazano je za 21. novembar u prijestonici Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC