• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odgođeno prvo kolo Lige BiH u košarci

Autori mondo.ba Autori Fena

Prvo kolo nove sezone košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, koje se trebalo igrati sutra, odgođeno je zbog velike krize na relaciji Košarkaški savez Republike Srpske - Košarkaški savez BiH.

Problemi su počeli kada je Igokei, standardnom učesniku ABA lige, naloženo da mora igrati ligaški dio takmičenja. Čelnici Igokee su to odbili, a potom zaprijetili da neće igrati ni završnicu takmičenja. Istaknuli su da nijedan klub iz BiH koji je učestvovao u ABA ligi nije igrao u početnoj fazi domaćeg prvenstva.

KS RS je podržao čelnike kluba iz Aleksandrovca, klubovi iz Republike Srpske su zamrznuli svoj status u Savezu, a to su učinili i članovi Upravnog odbora KSBiH koji dolaze iz Republike Srpske.

Komesar takmičenja Božo Bošnjak je rekao da su Mladost iz Mrkonjić Grada i Vihor iz Bratunca sinoć tražili odgođeno utakmica prvog kola, a dobili su za to saglasnost Zrinjskog i Kaknja protiv kojih se sastaju na početku takmičenja.

"Mislim da je njihov zahtjev opravdan zbog situacije s Košarkaškim savezom RS-a. Stvari će se izdefinisati na skupštini Saveza, a prvo kolo Lige 12 će se igrati 21. oktobra s njima ili bez njih", rekao je Bošnjak.

U prvom kolu Lige 12, koje je trebalo biti odigrano sutra, trebali bi se sastati Bratunac – Kakanj, Spars – Gradina, Široki – Vogošća, Mladost – Zrinjski, Sloboda – Bosna i Student – Igokea.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC