• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić: Utakmica ne traje 10 minuta

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde kaže da je kvalitetna reakcija Breše na ubedljivo vođstvo njegovog tima donela domaćinu zasluženu pobedu.

 Milan-Tomic-izjave-posle-meca-Bresa-Crvena-zvezda-69-61-Evrokup-2018-cetvrto-kolo Izvor: MN PRESS

Kada je Crvena zvezda preokrenula rezultat protiv Olimpije u četvrtfinalu ABA Superkupa i posle "minus devet" u 13. minutu slavila čak sa 86:60, Milan Tomić je naglasio da "pobeda mora da se gradi polako".

"Nijedna utakmica se ne dobija u prvih 10 minuta. Ako vodiš 15 razlike u prvoj četvrtini, to će 90 odsto biti 'egal' na poluvremenu i posle ćeš možda i izgubiti".

Mesec dana kasnije, njegov tim je u meču 4. kola Evrokupa protiv Breše upao baš u tu "zamku". Već u 5. minutu vodila je 24:2, krajem prve četvrtine 31:11, a onda je sa nekoliko nesmotrenosti pružila protivniku šansu da se vrati u život.

Breša je do "velikog odmora" preokrenula na 39:38 i u nastavku posle obostrano neefikasne partije nanela Zvezdi prvi poraz u sezoni 2018/19.

"Želim da čestitam Breši, koja je igrala bolje od nas i zaslužila je da pobedi. Utakmica se ne završava posle 10 minuta, nego posle 40. Oni su u drugoj, trećoj i četvrtoj četvrtini pokazali reakciju na naše visoko vođstvo i zasluženo preokrenuli. Mi jesmo promašivali šuteve koji su ulazili na početku utakmice, ali nije to razlog poraza. Razlog je 16 izgubljenih lopti, nakon samo dve u prvoj četvrtini", izjavio je Tomić na konferenciji za novinare.

Monako je sada sustigao Zvezdu na vodećoj poziciji A grupe (skor 3-1), ali je prvak Srbije i dalje u dobroj poziciji za prolaz u Top 16 fazu.

Šansu da se vrati na pobednički put imaće u utorak na svom terenu protiv Galatasaraja, a pre toga sledi meč ABA lige sa FMP Železnikom (subota).

Trener Breše Andrea Diana bio je presrećan zbog prve pobede ostvarene ne samo u grupi, već uopšte na evropskoj sceni, zbog čega ju je "istorijskom".

"Igrali smo kao tim i pobedili kao tim. U prvoj četvrtini smo primili 31, a u ostale tri samo 30 poena i to je bio ključ utakmice. Pomagali smo jedni drugima u odbrani, igrali nesebično u napadu i pronašli način da igramo dobru košarku. Najsrećniji sam što su momci pokazali jedinstvo, kada nam je Zvezda za nepuna četiri minuta ubacila 22 poena. Da nismo bili tim, u tom trenutku bismo odustali od borbe i izgubili. Već smo bili blizu pobede nad Galatasarajem, a uspeli smo da je ostvarimo protiv velikog kluba kakav je Crvena zvezda", rekao je oduševljeni Diana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC