• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita sada dovodi domaće - i to dvojicu

Autor mondo.rs

Šampion Hrvatske angažovaće dvojicu pojačanja. Bivšeg i sadašnjeg reprezentativca.

 Marko Banić Jakov Mustapić Cedevita Izvor: MN PRESS

Nakon burnog leta, u kojem je dovela niz inostranih košarkaša, Cedevita je loše počela sezonu, pa napravila radikalne promene i okrenula se domaćim rešenjima. Doduše, nakon povratka Džejkoba Pulena.

Narednih dana prvak Hrvatske mogao bi da ozvaniči saradnju sa iskusnim krilnim centrom Markom Banićem (34 godine), kao i sa aktuelnim reprezentativcem, bekom Jakovom Mustapićem (24).

Banić je nekadašnji član "A" selekcije Hrvatske (2007, 2008, 2009), a ovdašnjoj javnosti je poznat i po tome što je tokom 16 godina duge internacionalne karijere igrao u Evroligi za Bilbao, Albu i UNIKS. Prošle sezone je bio član Karšijake.

Zajedno sa njim, opremu Cedevite mogao bi da ponovo zaduži i Mustapić, nekadašnji đak tog kluba, koji je početkom ove sezone dovođen u vezu i sa Olimpijom. On je bio član juniorske generacije koja je 2012. osvojila juniorski Eurobasket, a njegovi "klasići" iz juniorskih dana su sada NBA igrači, Dario Šarić, Mario Hezonja, kao i Karlo Žganec, Dominik Mavra...

Banićev i Mustapićev dolazak za sada je najavljen samo u hrvatskim medijima i biće jedan u niz kadrovskih promena, na koje je Cedevita već navikla javnost.

Posle odlaska sportskog direktora Mateja Mamića, predsednika Mladena Vebera, trenera Sita Alonsa, kao i najavljenog rastanka sa Džošom Madžetom i Augustom Limom, rukovodstvo prvaka Hrvatske postavilo je na mesto šefa struke Slavena Rimca.

Potom je praktično krenulo ispočetka, počev od utakmice protiv Budućnosti, u kojoj se još jednom videlo da se malo letos angažovanih novajlija može nazvati pojačanjima.

Ovog vikenda, Rimčev sastav dočekaće Igokeu, u subotu od 21 čas (TV Arena sport).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC