• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darko ostao u NBA ligi za 20 miliona dolara

Prvog dana prelaznog roka za slobodne agente u NBA ligi, Darko Miličić i Minesota dogovorili su nastavak saradnje na četiri godine.

 Darko ostao u NBA ligi za 20 miliona dolara Izvor: MONDO

Darko Miličić nije napravio koraz nazad, preko Velike bare. U četvrtak, 1. jula, ujedno i prvog dana prelaznog roka u Americi za slobodne agente, srpski centar dogovorio se sa Minesotom.

Dakle, Darko ostaje u NBA ligi, uprkos nekim njegovim izjavama da mu je dosta američke profi košarke i da bi za njegovu karijeru najbolje bilo da se vrati u Evropu.

Produženi, četvorogodišnji boravak u Vulvsima, Miličić je navodno naplatio 20 miliona dolara.

Miličić je u Mineapolis stigao 17. februara ove godine u trejdu između Vulvsa i Njujork Niksa. U suprotnom smeru otišao je Brajan Kardinal.

Vulvsi su na ovaj način završili 50 odsto posla oko formiranja snažne centarske linije, koju bi narednih dana trebalo da upotpuni Nikola Peković, sada još košarkaš Panatinaikosa, a bivši igrač Partizana.

Za 24 utakmice, koliko je Miličić igrao za Minesotu u prošloj sezoni, zabilježio je prosjek od 8,3 poena, 5,5 skokova i 1,4 blokade. Miličić je rođen 20. juna 1985. godine u Novom Sadu, a 2003. godine kao drugog pika na Draftu, iza Lebrona Džejmsa, a ispred Karmela Entonija i Dvejna Vejda, izabrao ga je Detroit.

Ipak, ogroman potencijal koji je naslućivao njegov visok plasman u jednoj od najjačih Draft izbora od nastanka NBA lige, Miličić nije uspio u potpunosti da dostigne. Tokom tri sezone u Detroitu uglavnom je počinjao utakmice sa klupe, a vremenom imao sve manju minutažu.

Potom su sledili trejdovi u Orlando (2006/2007), Memfis (2007/2009), Njujork (2009/2010) i konačno Minesotu.

Prošle sezone, zbog problema sa povredom koljena, Miličić je odustao od priprema sa reprezentacijom Srbije za EP u Poljskoj, gdje se ipak pojavio i bodrio saigrače. Ovog ljeta, selektor Dušan Ivković uvrstio ga je na širi spisak reprezentacije i on je trebalo da se pojavi na pripremama 5. jula.

Ipak, potpis ugovora sa Minesotom, obavezao ga je da godišnje ne smije duže od 35 dana da provede na pripremama reprezentacije, kao i da mora da trenira maksimum četiri sata dnevno, dva sa loptom, dva bez nje.

Sa istom restrikcijom suočio se njegov kolega pod koševima, kapiten "orlova" Nenad Krstić, koji se sa Ivkovićem dogovorio da se priprema individualno, a potom priključi ekipi pet sedmica pre puta u Tursku na Svjetsko prvenstvo (28. avgust).

Pretpostavlja se da će isti tretman imati i Miličić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC