• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Todorić: Klobučar u Partizanu? Možda...

Perspektivni slovenački bek Jaka Klobučar nalazi se na Partizanovoj listi želja za aktuelni prelazni rok.

 Todorić: Klobučar u Partizanu? Možda... Izvor: MONDO

Marić, za sada, ostaje, Božiću, Kecmanu i Vranešu novi ugovori.

Drugo pojačanje šampiona Srbije i NLB lige, poslije Dragana Milosavljevića iz kragujevačkog Radničkog, mogao bi da postane košarkaš Olimpije Jaka Klobučar (22 godine, 198 cm)!

Sportski direktor crno-bijelih Dragan Todorić u izjavi za MONDO je potvrdio priču sa sajtova koji se bave evropskim i svjetskim košarkaškim tržištem.

"Nije trač, Klobučar se zaista nalazi na našem spisku želja, mada ne samo on. Nismo sa njim ništa potpisali, ali ne poričem da postoji interesovanje".

Iako mlad igrač, Klobučar je veteran regionalnog takmičenja, u kojem je odigrao pet sezona - tri u Slovanu, dvije u Olimpiji.

"Često smo ga gledali prethodnih godina. Igrao je protiv nas i imamo dobar uvid u njegove kvalitete. Svakako nam je bliži od nekih drugih stranaca koje bismo mogli da angažujemo", objasnio je Todorić.

Klobučar je u prvom dijelu prošle sezone imao limitiranu minutažu, ali mu se odlascima nekolicine glavnih igrača ukazala šansa, koju je u potpunosti iskoristio.

U polufinalu završnog turnira u Zagrebu, protiv Cibone je zabilježio 19 poena i šest skokova. Prethodno je u ligaškom dijelu takmičenja ubacio 15 poena Partizanu, a Crvenoj zvezdi 22.

Za reprezentaciju Slovenije nastupio je na evropskim prvenstvima 2007. u Španiji i 2009. godine u Poljskoj.

MARIĆ JE NAŠ IGRAČ

Sportskog direktora Partizana pitali smo i kako komentariše neprestana nagađanja gdje bi Aleksandar Marić mogao da nastavi karijeru, poslije samo jedne godine u crno-bijelom dresu.

Todorić je naglasio da ne želi da ulazi u ono što se "piše i pisaće se po novinama i sajtovima".

"Marić je pod ugovorom sa nama. Ako klub dobije konkretnu ponudu, upravni odbor će je razmotriti i odgovoriti na nju poslije konsultacija sa trenerom Jovanovićem. Za sada je Marić naš igrač i zvanično niko za njega nije pokazao interesovanje. O ponudama da ne govorim".

U Partizanu ima nekoliko igrača sa trenutno neriješenim statusom za sledeću sezonu.

"Do kraja nedjelje očekujem produžetak saradnje sa igračima koji su nam prioritetni. To su Božić, Kecman i Vraneš, koji 99,9 odsto ostaju u Partizanu", jasan je Todorić.

Kada je riječ o odlascima, nema gotovo nikakve dileme da se na listi nalaze Bo Mekejleb i Lorens Roberts.

"Mogući su odlasci još nekih igrača, ali ne bih otvoreno pričao o tome, pošto još nismo obavili razgovore sa tim igračima niti iznijeli stav njihovim menadžerima".

Pretpostavka je da se radi o Aleksandru Rašiću, Strahinji Miloševiću, eventualno i Stefanu Sinovecu, za kojeg se tokom sezone moglo čuti da nije opravdao očekivanja...

"Sve bi trebalo da bude jasno do ponedjeljka ili utorka, a to je otprilike i rok do kojeg bi trebalo da angažujemo jednog igrača. Da li će to biti Klobučar ili neki drugi, vidjećemo", zaključio je Todorić.

Kao i svake godine, dovođenje dvojice stranaca (Amerikanaca), ostaće na listi poslova za avgust ili septembar.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC