• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda Ivković odlazi poslije SP ili OI?

Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije u ponedeljak će raspravljati o nastavku saradnje sa selektorom "A" reprezentacije.

 Duda Ivković odlazi poslije SP ili OI? Izvor: MONDO

Potpisivanjem ugovora sa Olimpijakosom, Dušan Ivković je prestao da bude selektor-profesionalac i zato mora da dođe do izmjene njegovog ugovora sa KSS.

Trofejni trener prije dvije godine se obavezao da će voditi srpski nacionalni tim u četvorogodišnjem olimpijskom ciklusu i više puta ponovio da su svi njegovi potezi usmjereni prema Igrama u Londonu 2012.

Ali, na sajtu agencije Beobasket, koja ga zastupa, doslovce piše: "Ivković ostaje trener Srbije do kraja Svjetskog prvenstva u Turskoj".

"Ivkovićev angažman (u KSS) predviđen ugovorom automatski nema funkciju od trenutka kada se dogovorio sa klubom. Ne postoji sumnja da će SP biti odrađeno na maksimalno korektan način, ali čim se ono završi, mora da se pribjegne drugom rješenju. O tome ćemo razgovarati u ponedeljak, vidjećemo kakav je stav selektora i članova Upravnog odbora", izjavio je za "Sportski žurnal" predsjednik Saveza Dragan Kapičić.

Postoje dvije opcije - skraćivanje ugovora sa četiri na dvije godine i potraga za novim selektorom po završetku Mundobasketa, ili promjena dosadašnje prakse, čime bi Ivkoviću bilo dozvoljeno da paralelno vodi Olimpijakos i Srbiju.

Pod uslovom, naravno, da on to želi i može.

Ne bi trebalo smetnuti s uma da Ivković uskoro puni 67 godina, kao ni obaveze koje ga očekuju u Pireju i raznorazne probleme u KSS na koje se više puta žalio.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC