• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda odložio "rezanje" spiska

Umjesto u ponedjeljak, Dušan Ivković tek u petak će saopštiti imena 16 košarkaša koje će voditi u Italiju na bazične pripreme.

 Duda odložio "rezanje" spiska Izvor: MONDO

Peti jul zacrtan je kao datum kada bi selektor Srbije Dušan Ivković trebalo da ima na raspolaganju sve kandidate za nastup na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, krajem avgusta i početkom septembra.

Međutim, od ukupno 22 košarkaša, u ponedjeljak je u beogradskoj hali Sport eko treniralo njih 15.

Grupi igrača koji su u trenažnom procesu od prošlog ponedjeljka (Popović, Paunić, Jeremić, Milosavljević, Bogdanović, Radenović, Raduljica) priključili su se na terenu Teodosić, Marković, Tepić, Rašić, Kešelj, Bjelica, Mačvan i Veličković.

Nenad Krstić došao je da pozdravi ekipu i porazgovara sa selektorom, pošto mu sporazum NBA lige i FIBA ne dozvoljava da na pripremama nacionalnog tima provede više od 35 dana. Dakle, kapiten će biti uz "orlove" tek po povratku sa priprema u italijanskoj Folgariji, koje će trajati od 11. do 24. jula.

Ivković je za 5. jul najavio skraćivanje spiska na 16 imena, ali je zbog objektivnih problema, a vjerovatno i zbog sopstvenog odsustva zbog potpisivanja ugovora sa Olimpijakosom, odlučio da odluku saopšti u petak.

U ponedjeljak, inače, nije bilo moguće dobiti odgovor na brojna pitanja, pošto je trening "orlova" bio zatvoren za javnost. Malobrojni novinari samo su mogli izdaleka da posmatraju šta se događa na parketu.

Ostala je, recimo, enigma zbog čega nije trenirao Zoran Erceg, koji je u prethodnom periodu normalno radio, ali je ovog puta posmatrao drugove u civilu.

Ne zna se ni da li je selektor stupio u kontakt sa centrom Minesote Darkom Miličićem, jedinim igračem o kojem nema nikakvih provjerenih informacija vezanih za (ne)dolazak na pripreme.

Uroš Tripković nalazi se u postoperativnom procesu i praktično je izgubljen za predstojeće takmičenje. Boban Marjanović putuje u Moskvu da potpiše ugovor sa CSKA, Kosta Perović je lakše povrijeđen, a Duško Savanović u Španiji -vjerovatno reguliše klupski angažman uz Ivkovićevo odobrenje...

(R. J./I. B. - MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC