• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jaka Klobučar u Partizanu

Slovenački košarkaški reprezentativac Jaka Klobučar drugi je novi igrač koji je srpski šampion Partizan doveo pred novu sezonu.

 Jaka Klobučar u Partizanu Izvor: MONDO

Poslije Dragana Milosavljevića iz kragujevačkog Radničkog, za crno-bijele je potpisao i Klobučar, koji se takođe obavezao na trogodišnju vjernost.

Klobučar je rođen u Novom Mestu (19. 8. 1987), visok je 198 cm. Igrao je za Krku, Geoplin Slovan i Olimpiju.

Prethodne sezone u NLB ligi igrao je u prosjeku 18,9 minuta po meču, bilježivši 5,9 poena uz procenat šuta od 53,5 za dva, 34,2 za tri i 65,5 odsto sa linije slobodnih bacanja. A zapaženu ulogu je imao i u domaćem prvenstvu na utakmicama svog tima, u prosjeku ubacivši 10,9 poena po utakmici.

U Olimpiji je stakao i evroligaško iskustvo odigravši 18 utakmica u prethodne dvije sezone, u prosjeku 13 minuta je provodio na parketu.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić izrazio je zadovoljstvo što je devetostruki srpski šampion angažovao Klobučara.

"Riječ je o mladom i prespektivnom igraču koji igra na poziciji 1 i 2. Partizan ga je već duže pratio na utakmicama NLB lige i bio je na spisku želja za dovođenje u tim. Veoma smo zadovoljni što smo uspješno završili pregovore i naravno nastavili tradiciju dovođenja mladih i perspektivnih igrača", rekao je Todorić za klupski sajt.

Klobučar je presrećan: "Veoma sam sretan što sam potpisao za jedan od najboljih klubova u Evropi, u kojem se mladi igrači stavljaju u prvi plan. Ja ću, naravno, dati sve od sebe da se uklopim i dam maksimalni doprinos ekipi", izjavio je novi bek crno-bijelih.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC