• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UO KSS: Duda može u Olimpijakos

Dušan Ivković može u Olimpijakos, a o tome da li će biti selektor i poslije Svjetskog prvenstva biće razgovarano poslije tog turnira, saopštio UO KSS.

 UO KSS: Duda može u Olimpijakos Izvor: MONDO

Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije dao je "zeleno svjetlo" selektoru nacionalnog tima Dušanu Ivkoviću da napravi angažman sa grčkim Olimpijakosom.

Na sastanku u Kući košarke, kojem je prisustvovao i Ivković, potvrđeno je da on nastavlja vođenje reprezentacije Srbije, "dok će se o mogućnostima i modalitetu dalje saradnje razgovarati po završetku Svjetskog prvenstva u Turskoj".

Ivković je prije nekoliko dana napravio dogovor da ponovo bude trener prvog tima Olimpijakosa i sklopio je dvogodišnji angažman sa klubom iz Pireja.

Krajem juna, Ivković je bio u Atini na prvim pregovorima sa gazdama Olimpijakosa, a potom se vratio u Beograd gdje je izjavio da zbog posla sa grčkim klubom ne želi da raskine saradnju sa KSS i tada je dao obećanje da će sigurno voditi reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu koje će od 28. avgusta do 12. septembra održava u Turskoj.

"Moja najveća obaveza je obaveza prema igračima koje sam, od kad sam preuzeo ovu funkciju, trenirao i selektirao, tako da se vođenje reprezentacije Srbije na Svetskom šampionatu u Turskoj ne dovodi u pitanje. To je za mene i moralna obaveza", naglasio je tada Ivković.

Trofejni trener napravio je veliki uspjeh sa Olimpijakosom kada ga je vodio u prošlosti. U sezoni 1996/97 sa crveno-bijelima iz Pireja je osvojio Evroligu, prvenstvo i kup Grčke.

"Olimpijakos je veliki klub i ja sam srećan što mu se vraćam. Uvijek smo imali dobru saradnju i dobre odnose", rekao je Ivković pre nekoliko dana u Atini kada je objelodanio dogovor sa Olimpijakosom.

Potpisivanjem ugovora sa Olimpijakosom, Dušan Ivković je prestao da bude selektor-profesionalac i zato će morati da bude izmijenjen njegov ugovor sa KSS.

Trofejni trener prije dvije godine se obavezao da će voditi nacionalni tim u četvorogodišnjem olimpijskom ciklusu i više puta ponovio da su svi njegovi potezi usmjereni prema Igrama u Londonu 2012.

Ipak, UO KSS odlučio je da odluku o tome odloži za vrijeme poslije Mundobasketa.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC