• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novogodišnja želja Zvezde: Da pun Pionir dočeka Top 16

Autor mondo.rs

Crveno-beli u sredu počinju učešće u drugoj fazi Evrokupa i prvog dana 2019. pozivaju navijače da ih još jednom podrže.

 Novogodišnja želja Zvezde: Da pun Pionir dočeka Top 16 Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Zahvaljujući pobedi protiv Budućnosti i nastavku perfektne serije u ABA ligi, Crvena zvezda mts ušla je u 2019. godinu veoma raspoložena.

Ekipa Milana Tomića obezbedila je sebi miran nastavak ligaškog dela na "Jadranu", koji će joj se u narednih mesec dana preplitati sa Top 16 fazom Evrokupa, gde šampiona Srbije očekuje težak posao u veoma jakoj grupi.

Prvi rival crveno-belih u Top 16, kao i u 2019. godini, biće francuski Limož, u utakmici uvodnog kola, zakazanoj za sredu u 20 časova.

U najavi tog meča, Zvezdin trener Milan Tomić pozvao je navijače da ispune "Pionir" kao i protiv Budućnosti i da pruže ekipi istu podršku.

"Na početku Top 16 faze igramo protiv ekipe koja je u dobrom momentu. Nakon promene trenera, u seriji su od šest pobeda, četiri u prvenstvu i dve u Evrokupu. Igraju brzo, sa puno kontri, atletski su jaki i izuzetno visoki kao ekipa na svim pozicijama. Zato moramo da odigramo dobru utakmicu, u dobrom ritmu", rekao je šef struke crveno-belih u razgovoru za klupski sajt.

Tomić je rekao da je njegov tim protiv Budućnosti igrao bez nekoliko "bolesnih, 'rovitih' i povređenih igrača". "Videćemo na koga pred ovaj meč mogu da računam", dodao je on.

Izvor: MN PRESS

Grčki veteran Stratos Perperoglu prošlog vikenda je još jednom dobrom partijom dodatno "kupio" Zvezdine navijače. Sada ih poziva da ponovo dođu u dvoranu.

"Moramo da odigramo dobro protiv Limoža, zato što je to prva utakmica u novoj godini, kojom otvaramo Top 16, a pogotovo je važna jer igramo pred našim navijačima. Pozvao bih navijače da nas podrže i ispune halu na toj utakmici kao protiv Budućnosti, jer se pokazalo koliko nam znače. Nadam se da će nastaviti da dolaze u velikom broju", dodao je jedan od lidera crveno-belih.

Zvezdin kapiten Branko Lazić naglasio je da nijedan meč u Top 16 fazi Evrokupa neće biti lak, a Dejan Davidovac je govorio o kvalitetima ekipe iz grada porcelana,

"Limož je dobra ekipa, čim je našla svoje mesto u Top 16 fazi. Oni su tipična francuska ekipa, koja igra dosta u tranziciji, atletski su jaki. Imali smo već prilike da se sretnemo sa francuskim ekipama u grupnoj fazi, pa znamo šta možemo da očekujemo. Grupa je teška, ali daćemo sve od sebe i zato je važno da dobro počnemo, jer nas čekaju dva teška gostovanja u Španiji. Valensija i Unikaha su evroligaške ekipe, ali i mi smo prošle godine igrali Evroligu. Sigurno da je to najjača grupa u Top 16 fazi, ali bićemo spremni".

Crveno-beli će dinamično početi 2019, jer će odmah posle utakmice protiv Limoža putovati u Novo Mesto, gde ih u petak očekuje duel sa ekipom Krke.

Parovi 1. kola Top 16 faze:

Grupa E

u sredu

Partizan - Ritas 18.00

u četvrtak

Alba - Monako 18.30

Grupa F

u sredu

Lokomotiva Kubanj - Asvel 18.30

u četvrtak

Ulm - Fraport Skajlajners 20.15

Grupa G

u sredu

Zvezda - Limož 20.00
Valensija - Unikaha 20.45

Grupa H

u sredu

Uniks - Zenit 16.45
Cedevita - Andora 19.30

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC