• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvalin trener Zvezde, mladi igrači ostaju!

Mihailo Uvalin zamijenio Aleksandra Trifunovića na klupi Crvene zvezde, potvrdio za MONDO generalni menadžer kluba sa Malog Kalemegdana Mirko Pavlović.

 Uvalin trener Zvezde, mladi igrači ostaju! Izvor: MONDO

Generalni menadžer Crvene zvezda Mirko Pavlović potvrdio je za MONDO da će Mihailo Uvalin zamijeniti Aleksandra Trifunovića na klupi Zvezde.

"Crvene zvezda više ne želi da ponavlja greške iz prošlosti kada je klub kasno pronalazio trenera i tako ulazio u cajtnot kada je kreiranje tima za novu sezonu u pitanju. Trifa i ja smo kao prijatelji i profesionalci prethodnih dana imali nekoliko sastanaka i donijeli smo, ne tako laku, zajedničku odluku da se Zvezda i on sada rastanu i potom se sretnu u nekoj stabilnoj budućnosti", izjavio je Pavlović za Mondo.

"Moram da istaknem, da nije bilo Trife, ne bi bilo ni budućeg projekta u koji sada klub ulazi. On je možda u najtežoj sezoni, kako na terenu tako i van njega, uspio da idrži sve i osigura igranje u NLB ligi. Na taj način on je zajedno sa igračima omogućio da neki novi klinci u jednom dobrom programu zaigraju u crveno-bijelom dresu", dodao je Pavlović i potvrdio da se klub istog trenutka okrenuo Mihailu Uvalinu.

"Obećali smo da ćemo brzo riješiti pitanje trenera i zato smo se brzo dogovorili sa Mihailom Uvalinom. On je talentovan i ambiciozan trener, koji ispunjava sve postavljene kriterijume, prije svega svojom stručnošću i sistematičnošću u radu sa mladim igračima. Mihailo je veliki zvjezdaš koji je godinama sticao košarkaško znanje, kako u klubu tako i u inostrantsvu i drago nam je što se vraća u svoju kuću", kaže Pavlović i ističe da je jedna od najvažnijih stavki bila činjenica da je Uvalin poznat kao trener koji izvanredno radi sa mladim igračima.

"To je ono što je našem klubu danas potrebno, a Uvalin se dokazao još dok je u Zvezdi trenirao generaciju koju su predvodili Miloš Vujanić i Vlada Radmanović."

Pavlović je za MONDO rekao da novi trener ima zadatak da brzim skautingom i velikim radom u narednim danima regrutuje nove igrače za novi tim Zvezde i otkriva da se klub dogovorio da nastavi saradnju sa mladim igračima koji su iznijeli dobar dio izazova u tek završenoj sezoni.

"Zvezda ima odličan 'kostur' tima za novu sezonu koju čine naši mladi igrači sa kojima smo se dogovorili da ostanu u klubu", rekao je Pavlović i naglasio da vjeruje da će trener Uvalin brzo nadograditi tim novim snagama.

Crvena zvezda pored Nemanje Nedovića i Lazara Radosavljevića, pod ugovorom ima samo Nemanju Bjelicu za koga se očekuje da uz obeštećenje ode u neki veliki evropski klub ovog ljeta. Očekuje sa da će pored Nedovića i Radosavljevića, dio novog tima Zvezde biti i Stefan Stojačić, Stefan Jelovac i Dušan Katnić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC