• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukajić: Prvo da formiramo tim

Vrščani će imati priliku da se upišu u istoriju. Međutim, put do Evrolige je baš težak.

 Lukajić: Prvo da formiramo tim Izvor: MONDO

Žreb u Barseloni je odlučio da Hemofarm u kvalifikacijama startuje protiv Hapoel Galil Gilboa Eliona, koji je osvojio titulu prvaka Izraela, savladavši Makabi u finalu plej-ofa.

"Nisamo imao želja prije žrijeba... Šta je, tu je. Hapoel je prošle sezone napravio iznenađenje i osvojio titulu prvaka pored neprikosnovenog Makabija. Sve to znači da ih treba ozbiljno shvatiti", rekao je trener Hemofarma Željko Lukajić agenciji Beta.

Hapoel Gilboa Galil Elion je nastao fuzijom dva kluba zvana Hapoel - Gilboa i Galil Elijon.

Kao domaćin igra u mjestu Gar Ner, koje ima nešto manje od 3.000 stanovnika, a sala u kojoj nastupaju ima kapacitet od 1.500 mjesta. Trener tima je bivši izraelski reprezentativac Oded Kataš.

"Prije bilo kakvih prognoza, treba da vidimo kako ćemo formirati tim. Otišla su nam dvojica reprezentativaca, a mi želimo da nastavimo tradiciju da dajemo šansu mlađima i da oni budu nosioci. Ali, možemo do Evrolige, sve je izvodljivo", nastavio je Lukajić.

Ukoliko u dvomeču, 21. i 24. septembra, Hemofarm bude bolji od Izraelaca, sljedeći rival (28. septembar i 1. oktobar) biće mu pobjednik duela Alba - Roan. Ako sruše i drugu prepreku, slijedi im megdan sa najboljim iz kostura u kome su Uniks - Groningen i Šarlroa - Nimburk.

"Alba ima veliku prednost jer dugo radi po istoj filozofiji, pošto je Luka Pavićević nekoliko godina tamo trener i malo mijenja igrače. Uniks ima velike ambicije, doveo je (Jevgenija) Pašutina za trenera i nekoliko reprezentativaca. Ima jako dobar sastav", poručio je Lukajić, a onda zaključio:

"Takmičenje počinje prilično rano, već krajem septembra. Uticaće na ishod mečeva to što timovi imaju reprezentativce, koji će se priključiti kasnije zbog Svjetskog prvenstva".

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC