• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Todorić: Zamka je - Himki

Sportski direktor Partizan mt:s zadovoljan žrijebom, ali upozorava. Najavljuje dolazak trojice stranaca.

 Todorić: Zamka je - Himki Izvor: MONDO

Kaha Laboral, Makabi, Prokom, Žalgiris i kvalifikant biće protivnici Partizan mt:s u Grupi A Evrolige.

Svi u Humskoj 1 su zadovoljni voljom žrijeba u Barseloni, pa i sportski direktor Dragan Todorić.

"Prethodnih godina smo kao po pravilu bili u najtežim grupama, što sada nije slučaj. Međutim, zamka je to što će nam iz kvalifikacija 90 odsto doći Himki, koji je drugi ili treći tim u Rusiju po kvalitetu", počeo je Todorić, a onda se osvrnuo i na rivala iz četvrtog šešira.

"Prokom je prošle sezone imao zavidan budžet. Ako i u narednoj sezoni Poljaci budu imali sličan, a pokazali su da znaju da sastave ekipu, mogu da budu nezgodan protivnik".

Generalno, učesnik minulog Fajnal fora u Parizu je imao sreće na žrijebu.

"Prošli smo bolje nego što smo očekivali, ali to je samo prva reakcija. Sve će zavisiti od toga kakve će sastave imati rivali. Možda su svi čekali žreb da počnu sa pravljenjem ekipa. U svakom slučaju, protiv svakog možemo da se nadamo pobjedi u Beogradu".

Crno-bijeli su žrebani iz trećeg šešira. Pravilo je promijenjeno nekoliko dana pred žrijeb i računali su se učinci klubova u Evropi u posljednje tri sezone. Da nije došlo do promjene, Partizan mt:s bi bio među nosiocima.

"Moramo da radimo ono što nam se kaže... Neposredno pred početak žrijeba donijeta je odluka da se NLB liga tretira kao jedna liga, pa prvi put se desilo da ne možemo da budemo u grupi sa Cibonom i Olimpijom... Novac upravlja. Naša košarka nije respektabilna kao ranije".

Po običaju, na početk jula je rano da se govori o konačnom sastavu ekipe.

"Doveli smo dvojicu (Jaku Klobučara i Dragan Milosavljevića), sada 'jurimo' stranca plejmejkera, a u avgustu ćemo da popunimo centarsku liniju sa još dvojicom stranaca. Od te trojice zavisiće izgled tima. Razgovaramo sa Božićem i Kecmanom, jer je naša želja da ostanu i blizu smo toga. Dobro je što već sada imamo sedam-osam igrača na koje možemo da računamo".

Koga nema, bez njega se može i mora. Mnogi navijači, navikli na uspjehe minulih godine, boje se kako će Partizan mt:s bez trenera Duška Vujoševića, odnosno kako će se snaći njegov nasljednik, mladi stručnjak Vlada Jovanović.

"Niko nije nezamjenljiv, pa ni Dule Vujošević. Siguran sam da će se jednog dana vratiti u Partizan. Vlada Jovanović je njegov učenik već pet godina, a Partizan je poznat kao klub koji je, osim velikog broja vrhunskih igrača, iznjedrio i mnoge trenere. Da ne zaboravimo da su odavde kao početnici krenuli Željko Obradovići Dule Vujošević, pa se nadam da će jednog dana i Vlada", zaključio je Dragan Todorić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC