• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lebron Džejms izabrao Majami!

Jedan od najboljih košarkaša NBA lige - američkoj javnosti svakako najatraktivniji - saopštio je u direktnom TV prenosu ime svog novog tima.

 Lebron Džejms izabrao Majami! Izvor: MONDO

Mnogi timovi imali su "velike trojke", ali niko kao Majami Hit, čiji dres će od naredne sezone nositi Dvejn Vejd, Kris Boš i Lebron Džejms!

Dosadašnji superstar Klivlend Kavalirsa, za koje je odigrao svih sedam sezona u NBA ligi, pridružiće se dvojici prijatelja i saigrača u reprezentaciji SAD, koja je 2008. godine u Pekingu osvojila olimpijsko zlato.

"Svakog dana sam se budio sa drugačijim osećanjem. Jutros sam odlučio da moj novi tim bude Majami i nemam nikakvih rezervi u tom pogledu. Mislim da ću tamo biti u najboljoj poziciji da pobjeđujem. Ne samo u regularnom dijelu sezone, nego i u plej-ofu, da osvajam titule", rekao je Džejms u emisiji "Odluka" emitovanoj direktno na televiziji ESPN.

Njegov izbor sa nestrpljenjem je očekivala cijela Amerika, ali i košarkaški svijet. Posljednjih nekoliko dana donijeli su vrhunac medijske euforije oko "Kralja Džejmsa", koja traje mjesecima, pa i godinama.
Period u kojem slobodni agenti mogu da pregovaraju sa zainteresovanim timovima počeo je 1. jula i od tada su se izjasnili praktično svi najtraženiji igrači.

Dvejn Vejd saopštio je da ostaje u Majamiju, a u sredu mu se pridružio Kris Boš. Amari Studemajer prešao je iz Finiksa u Njujork, Karlos Buzer iz Jute u Čikago, Džo Džonson je ostao u Atlanti, a Rudi Gej u Memfisu.

Ostala je samo ključna dilema - da li će Lebron Džejms ostati u Klivlendu, ili prihvatiti ponudu Njujorka, Čikaga, Nju Džersija...

Izazov kontinuiranog igranja sa Vejdom i Bošom ipak se pokazao neodoljivim. Njih trojica bila su među prvih pet "pikova" drafta 2003, pored Darka Miličića i Karmela Entonija.

Vejd je 2006. godine osvojio šampionski prsten uz pomoć Šakila O'Nila, Džejms je jednom nastupio u finalu (Klivlend poražen od San Antonija 4:0), dok Boš sa Toronto Reptorsima nije imao nikakvog uspjeha u plej-ofu.

Predsjedniku Majamija Petu Rajliju sada predstoji mukotrpan posao, da popuni ostatak tima, u situaciji kada će plate trojice asova zauzeti 80-90 odsto "seleri kepa".
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC