• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kikanović: Pogriješio sam, nesvjesno

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Elmedin Kikanović, osoba i sportista za primjer, našao se u "paklu" poslije saznanja da je bio pozitivan na doping testu.

 Kikanović: Pogriješio sam, nesvjesno Izvor: MONDO

"Javili su mi rezultate tek što sam se vratio sa plaže, nisam znao šta da radim. Odmah sam otišao u Košarkaški savez Srbije i dao im na uvid sve suplemente koje sam koristio", rekao je Kikanović u ispovijesti "Sportskom žurnalu".

Centar Crvene zvezde tvrdi da je godinama koristio "isključivo suplemente koje smo dobijali u klubu". Ipak...

"Zbog teške finansijske situacije morali smo sami da kupujemo suplemente. Prilikom jedne takve kupovine od prodavca sam dobio bočicu tečnog kreatina, za koji mi je rekao da je testiran i da ne sadrži zabranjene supstance. Kao profesionalni sportista znam da je kreatin dozvoljena supstanca. Ni na kraj pameti mi nije bilo da u tečnom kreatinu ima nešto zabranjeno".

Analizom tečnog kreatina, doktori su utvrdili da sadrži supstancu geranamin, koja se u organizmu pretvara u metal heksanamin, a on se od 1. januara ove godine nalazi na listi zabranjenih supstanci.

Dakle, Kikanović je u potpunosti svjestan gdje je napravio grešku, ali insistira na tvrdnji da je do nje došlo spletom nesrećnih okolnosti.

Sada mu je karijera dovedena u pitanje, ima tek 22, a mogao bi da bude suspendovan na dvije godine. Olakšavajuća okolnost je negativan test poslije druge utakmice polufinala plej-ofa.

"Suspenzija mi visi kao omča oko vrata. Na prekretnici sam karijere, trebalo je da promijenim klub, a sada je sve pod znakom pitanja. Radi se o stvarno zanemarljivoj supstanci, koju nisam svjesno uzeo. Čekanje me ubija", zaključio je Kikanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC