• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta voze srpski košarkaši

Savanović “bubu” ne da nikome, Miloš Teodosić misli na okolinu i vozi “smart", kapiten “orlova" BMW džip…

 Šta voze srpski košarkaši Izvor: MONDO

“Ma kakav džip, ‘buba’ je zakon!”, kaže za “Press” krilni centar reprezentacije Srbije Duško Savanović. On je jedini srpski košarkaš koga ne zanimaju brza i skupa kola, već je zaljubljen u staru “folksvagen bubu"!

Iako ima finansijskih mogućnosti da kupi mnogo skuplji i luksuzniji automobil pojačanje Valensije ni ne pomišlja na tako nešto.

“Obožavam ‘bube’ i ovu koju sad vozim imam oko godinu dana, ali sam do sada promijenio nekoliko. To je za mene najbolji auto. Mislim, imam ja i ‘hondu akord’, ali to vozi žena, a ‘buba’ je samo moja i ne izlazim iz nje. Ima dobar motor, ma ide kao zmaj. Inače, ova je bila skroz bijele boje, ali ja sam stavio još dvije crne crte da izgleda bolje.”

Savanović objašnjava da “bubu" vozi kad dođe u Beograd, ali da u Španiji vozi nešto sasvim drugačije.

“U Sevilji sam vozio najbolji auto na svijetu, a to je, što bi mi Srbi rekli, ‘službeni auto’. Njega voziš opušteno ‘apa-drapa’. A, šta mi treba, da vozim ‘mercedes’, pa da ga negdje zakačim i da plačem poslije”, objašnjava srpski reprezentativac.

Na pitanje kako se snalazi po vrućini bez klima uređaja, Savanović je objasnio da to nije problem.

“Ma, ne smeta mi vrućina, a i ‘buba’ ima klima uređaj... odnosno, svaki uređaj mi se klima u kolima. Šalim se malo, imam leptir stakla, šta ćeš više, to su mnogi proizvođači kola izbacili iz proizvodnje, ali je super stvar. I što je najvažnije, ‘buba’ ima motor pozadi, tako da mi ne duva vruće ispred.”

Savanović dodaje da je svojevremeno probao da vozi i kabriolet, ali da mu se nije dopala ta varijanta.

“Eh kabrio, ma kakav kabrio, on je najgori. Imao sam i to, ali mnogo bije sunce u glavu i znojiš se, a kad voziš malo brže osjećaš se kao da fenom sušiš kosu. Imao sam plavu ‘bubu kabrio’ i bilo je baš bezveze”, iskren je krilni centar Srbije.

Osim Duška Savanovića mali auto vozi i plejmejker Miloš Teodosić i to “smart", ali ne iz ekonomskih već iz praktičnih razloga zbog konstantnih gužvi i problema sa parkiranjem.

Sa druge strane kapiten “orlova" Nenad Krstić vozi BMW džip sa američkim tablicama Oklahome, dok Kosta Perović vozi “mercedes" sa oznakama Kalifornije.

Od ostalih igrača Luka Bogdanović vozi “mercedes A 200", Miroslav Raduljica takođe “mercedes", Bojan Popović “citroen", Boban Marjanović “fijat"...

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU!

(MONDO, foto: Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC