• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" u Italiji, čeka se kapiten

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Folgariju na dvonedjeljne pripreme.

 "Orlovi" u Italiji, čeka se kapiten Izvor: MONDO

Selektor Ivković tvrdi da "neće biti toliko teško". "Kada se vratimo, bićemo otprilike 40 odsto spremni za pripremne utakmice".
Nedelja, rano poslije podne na aerodromu "Nikola Tesla". Pred let za Milano okupilo se 16 igrača, naravno i članovi stručnog štaba, dok Nenad Krstić još nema dozvolu svog kluba da se priključi reprezentaciji.

Kapiten "orlova" nastaviće u Beogradu da radi po individualnom programu koji je dobio, ali se selektor Dušan Ivković nada da će Krstić uskoro dobiti "zeleno svjetlo" od Oklahoma Siti Tandera.

Ivković je u subotu konačno stupio u kontakt sa generalnim menadžerom tog NBA ligaša, Semom Prestijem, sa namjerom da mu objasni kako Krstićev boravak u reprezentaciji može biti koristan i za Oklahomu.

"Istakao sam da Krstićev boravak sa nama sigurno ne bismo zloupotrebili i da je bolje da bude sa nama, nego da putuje u Oklahomu za samo sedam dana treninga. To bi zbog vremenske razlike predstavljalo veliki napor za njega", objasnio je Ivković.

"Presti mi je obećao da će obaviti konsultacije u klubu i uskoro mi se javiti. Optimista sam, jer smo sa Oklahomom uvijek imali odličnu saradnju. Krstić je naš kapiten, njegovo prisustvo bi bilo od ogromnog značaja za tim, ali i za njega".
Dok se ne pronađe "lek" za famozni propis, po kojem NBA košarkaši na pripremama reprezentacije ne mogu da provedu više od 35 dana, Ivković će imati na raspolaganju 16 igrača.

To su Teodosić, Marković, Popović, Paunić, Tepić, Rašić, Milosavljević, Kešelj, Bjelica, Radenović, Mačvan, Savanović, Veličković, Marjanović, Raduljica i Perović.

Selektor je pokušao da razbije mit o visinskim pripremama, na kojima igrači znaju samo za "krv, suze i znoj".

"Odabrali smo Italiju da bismo imali mir, da bih obavio neke individualne razgovore i da napravimo dobru atmosferu, kakvu smo uvek imali u reprezentaciji. Ne želimo da radimo u tolikom obimu opterećenja, kakav karakteriše prave bazične pripreme".

"Mi smo se u uvodu trudili da dovedemo igrače na približno sličan nivo spremnosti, međutim, biće tu potrebno i dosta oporavka. Reagovaćemo od igrača do igrača, pa kada se poslije dve nedjelje vratimo u Kovilovo i uradimo glazuru, bićemo otprilike 40 odsto spremni za pripremne utakmice. Vjerovatno teških nogu, ali to je klasika..."

Ivković je naglasio da puno očekuje od zajedničkog boravka u Folgariji.

"Radićemo u poznatim ciklusima - šest treninga za tri dana, a onda jedno slobodno prije podne, koje odvajamo za analizu. Već treću godinu idemo na isto mjesto, vjerovatno je vrijeme da dogodine nešto i menjamo".

Povratak u Beograd planiran je za 24. jul.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC