• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pala i ispala!

Autor mondo.rs

Katastrofalnom igrom u završnici, crveno-beli u Limožu ispustili i pobedu i šansu da ostanu u Evrokupu. Ispali su!

 Zvezda porazom od Limoža ispala iz Evrokupa Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts je u krizi i to očigledno nije imalo veze samo sa lošom igrom odstranjenog Maika Cirbesa.

Ekipa Milana Tomića izgubila je u utorak na gostovanju na kojem je morala da pobedi da bi sačuvala bar teoretsku šansu za plasman u nokaut fazu Evrokupu. I izgubila je na način koji će biti još bolniji od poraza u mečevima protiv Valensije i Cedevite.

Ispustili su crveno-beli dobijen meč!

Limož - Zvezda 72:71 (15:16, 25:19, 8:25, 24:11)

Odlična treća četvrtina Beograđana, ubedljivo dobijena pre svega čvrstom odbranom (25:8) bačena je u vodu u poslednjih deset minuta, a sa njom i prednost od 12 poena, kao i nada da će Tomićev tim polako naći put za izlazak iz očigledne krize igre i rezultata.

Raznovrsnost u igri i pažnja srpskog tima "razbijeni" su u poslednjoj deonici, u kojoj se Limož vraćao u meč sa linije penala, kažnjavajući još jedan "zastoj" Zvezdinog napada i na momente neshvatljive greške srpskog šampiona.

Pored toga što u poslednjih 3:55 minuta igre nisu postigli koš, crveno-beli u svom pretposlednjem napadu u utakmici nisu ni šutnuli, jer je dekoncetrisani Mohamed Faje (1/7 iz igre) odlučio da ne "opali" za tri poena uz zvuk sirene.

Umesto toga, krenuo je u reket i predao posed Limožu, čime je zaokružio katastrofalnu sekvencu gostiju, u kojoj su nizali loše odluke, izgubljene lopte, teške šuteve...

Plejmejker domaćih Žonatan Rusel prethodno je pogodio trojku da potpuno istopi prednost crveno-belih (70:71), a potom je u poslednjem napadu Limoža pogodio preko ruku dvojice igrača Zvezde, za konačnih 72:71.

Iako su Beograđani imali 14 sekundi da pogode i pobede, kao da je od starta tog poseda bilo jasno koliko će to teško ići. Džo Reglend je predugo "držao" loptu, predao je Stratosu Perperogluu, a on je lišen drugih rešenja šutirao za tri i promašio, što su domaći navijači glasno proslavili.

Uostalom, ovo je bila prva Limožova pobeda u Top 16 fazi i označila je definitivni kraj Top 16 epizode za zaborav crveno-belih, u kojoj su pali u tri uzbudljive završnice.

U Malagi je Reglend promašio trojku za izjednačenje, u "Pioniru" je u prošlom kolu Sem Van Rosom doneo trijumf Valensiji tri sekunde pre kraja, a večeras je prvi "brejk" crveno-belih takođe stao na obruču...

Za ozbiljan evropski rezultat, to je previše propuštenih šansi.

S obzirom na večerašnji ishod, Zvezda će sledeće nedelje, u poslednjem kolu, dočekati Unikahu u revijalnoj utakmici, jer je španski tim ovakvim epilogom u Francuskoj već prošao u narednu fazu.

Limož Zvezda
Izvor: YouTube/Limoges CSP



Limož: Inglis 5; Hardi 9, Rusel 9, Tejlor 8 (7 as), Bazile, Majls 13, Butsijel 13 (13 sk), Laribo, Hauard 8, Butej 7 (10 sk).

Zvezda: Reglend 15 (6 as), Čović 9, Kešelj 2, Perperoglu 4, Davidovac, Nenadić, Faje 4 (1/6 za tri), Beron 12, Dobrić 10, Ristić 9, Simanić 3, Odžo 3.

Pročitajte rezultate i parove poslednjeg kola Top 16 faze Evrokupa.

Iz minuta u minut:

- kraj utakmice, Zvezda je izgubila i ispala iz Evrokupa! -

40' Zvezda je izgubila i ispala iz Evrokupa Reglend je držao, držao loptu, pa je predao Perperogluu, a on je promašio šut za tri, za pobedu!

40' 72:71 Limož vodi! Rusel je pogodio preko dva igrača Zvezde, za prednost domaćih uoči poslednjih 14 sekundi.

40' Neverovatno! Zvezda nije ni šutnula u 14 sekundi. Faje je ostao na distanci i nije ni uputio loptu ka obruču.

40' 70:71 Istopila se Zvezdina prednost! Rusel je pogodio trojku, za samo poen razlike. Tomić je zatražio tajm-aut, 48 sekundi pre kraja.

39' Beron promašuje šut za tri. Počinje poslednji minut...

39' 67:71 Rusel staje na liniju penala posle Dobrićevog prekršaja i koristi jedan šut. Zvezda ima napad.

39' Minut i po pre kraja, Reglend pravi grešku u koracima i pruža Limožu šansu da se potpuno vrati.

39' 66:71 Reglend koristi jedno, a Butsijel dva slobodna bacanja. Još minut i 49 sekundi.

38' 64:70 Hardi promašuje sa distance, Butsijel hvata ofanzivni skok i vraća Limož na "minus 6". Dva minuta i 20 sekundi do kraja.

37' 62:70 Faje niže promašaje, ali tu su Dobrić i Odžo da obezbede nove napade i da održe Zvezdinu prednost.

36' 60:68 Reglend naskače na liniji penala i postiže važne poene. Limož odmah reaguje tajm-autom.

35' 60:66 Ristić promašuje "čist" zicer, a Butsijel to sebi ne dopušta. Limož je opet u igri i ima šansu da "otvori" završnicu u poslednjih pet minuta. Tomić zbog uzastopnih loših reakcija izvodi Ristića iz igre.

34' 57:66 Tomić vadi iz igre Kešelja i Odža, a vraća Perperoglua i Ristića. Beron odmah potom prekida seriju domaćih, košem za dva sa distance.

33' 57:64 Limož se trojkama vraća u meč. Butej je na distanci ostao na distanci pred Odžom i ponovo pogodio iz daljine. Tomić traži tajm-aut.

33' 54:64 Hauard se bunio kod sudija i "zaradio" tehničku grešku. Majls je potom pogodio svoju treću trojku, da postavi "minus 10".

32' 51:63 Važna trojka Čovića, da vrati "plus 12" srpskom timu.

31' 51:60 U jednom posedu Limoža crveno-beli napravili su tri lične greške i ipak nisu sačuvali svoj koš. Hauard je pogodio trojku.

- kraj treće četvrtine -

30' 48:60 Perperoglu opet pogađa sa daljine gazeći liniju, a Odžo biva fauliran u pokušaju da poentira u reketu. Njegovim pogotkom sa "crte" Zvezda završava odličnu treću deonicu.

30' 46:57 I Kešelj iznuđuje faul pri skoku i dva slobodna bacanja. Prva dvocifrena prednost crveno-belih, do koje su stigli pre svega odličnom odbranom u trećoj deonici.

29' 46:55 Reglend sada poentira i sa linije penala, da vrati crveno-belima maksimalnih "plus 9".

29' 46:54 Reglend postiže važne poene iz naskoka, posle dobre akcije iz auta.

27' 46:52 Majls prekida seriju crveno-belih trojkom iz ćoška, a Dobrić na drugoj strani predaje loptu Limožu i izlazi iz igre.

27' 43:52 Posle slabog početka - uzastopne trojke Bilija Berona. Padao je i pogodio iz još jedne teške pozicije. Rezultat u trećoj četvrtini je 17:3 za Beograđane.

26' 43:49 Važan pogodak Berona - za tri. Amerikanac je pogodio težak šut, a sudije pregledaju snimak i potvrđuju trojku.

25' 43:46 Ristić zapažen u oba reketa u ovim trenucima. Odigrao je dobru odbranu, a Butsijel je odmah potom nesportskim faulom zaustavio Berona. Amerikanac se muči i sa crte, ali uspeva da pogodi drugi penal.

24' 43:45 Uporan napad crveno-belih završen je trojkom. Dobrić je iskoristio asistenciju Reglenda, a plejmejker je potom položio loptu kroz obruč posle kontre.

23' 43:40 Reglend tačno nalazi Ristića u reketu, a Beron potom krade loptu i iznuđuje prekršaj. Limož je zatražio prvi tajm-aut u nastavku.

22' 43:38 Hauard pogađa važnu trojku za domaće, da im vrati "plus 5".

22' 40:38 Dobrić ne pogađa "otvorenu" trojku, a Faje hvata ofanzivni skok i iznuđuje prekršaj pri šutu.

21' 40:37 Reglend počinje drugi deo polaganjem posle trka kraj Ristića.

- poluvreme -

Strelci:

Limož: Inglis 5, Hardi 9, Rusel 3, Tejlor 8, Majls 5, Butsijel 6, Hauard 2, Butej 2.

Zvezda: Reglend 5, Čović 6, Perperoglu 2, Faje 3, Beron 2, Dobrić 7, Ristić 7, Simanić 3.

20' Limož ipak nije odigrao poslednji napad u prvom delu. Beron je domaćinu poklonio 2,6 sekunde da još jednom napadne, jer je direktno iz auta bacio loptu van terena. Jako loš nastup Amerikanca.

20' 40:35 Faje postiže svoju prvu trojku, iz trećeg pokušaja, a Hardi uspeva da poentira u poslednjem napadu Limoža pre poluvremena.

19' 38:32 Reglend je ponovo zaspao u odbrani i dopustio još jednu trojku preko svoje ruke. Na drugoj strani se odmah iskupio, poenoom posle prodora.

19' 33:30 Posle desete promašene Zvezdine trojke (Reglend za 3/13) Dobrić atraktivnoom blokadom sprečava domaće da realizuju kontru.



18' Faje ponovo ne uspeva da pogodi trojku, a iskupljuje se dobrom reakcijom u odbrani.

17' 33:30 Majls i Tejlor kažnjavaju uzastopne loše reakcije crveno-belih u odbrani. Još jedna serija Limoža i tajm-aut Milana Tomića.

17' 28:30 Ristić dobija loptu u reketu i pogađa pod faulom Majlsa. Zvižde navijači, tražeći prekršaj u napadu, a sudije ne menjaju odluku.

16' 26:27 Čović iznuđuje prekršaj, koristi jedno slobodno bacanje i odlazi na klupu. Menja ga Reglend.

15' 26:26 Damijen Inglis iznuđuje prekršaj Simanića, a Perperoglu potom gubi loptu i "otvara" domaćima kontru za izjednačenje.

13' 22:26 Čović "kupi" loptu na svojoj polovini, trči u kontru i asistira Perperogluu. Grk je pogodio sa distance i ipak nagazio liniju. Zvezdin "plej" potom je pogodio i posle prodora, za "plus 4" Beograđana i tajm-aut domaćih.

13' 22:22 Čović odgovara - trojka za izjednačenje.

12' 22:19 Hardi pogađa trojku preko Berona, za seriju domaćih 7:0.

11' 17:19 Trojka Boriše Simanića "otvara" drugu četvrtinu. Odmah potom i Beron je pokušao da pogodi sa daljine, ali je i večeras van šuterske forme, bar na početku.

- kraj prve četvrtine -

10' 15:16 Beron trči kontru i polaganjem postiže svoje prve poene, u poslednjim sekundama četvrtine.

9' 15:14 Veoma loš scenario za Zvezdu. Plejmejker Rusel pogodio je trojku, a uz to je sviran faul u reketu Beograđana.

7' 12:14 Faje udara snažnu rampu Inglisu, a Dobrić postiže svoj sedmi poen (za 10:14). Hardi mu odgovara prodorom i pogotkom za "minus 2" domaćih.

6' 10:12 Reglend utrčava i iznuđuje prekršaj uz pogodak. Treće vođstvo crveno-belih večeras.

5' 10:9 Dobrić drugi put dobija loptu u završnim sekundama napada i sada rešava tu situaciju trojkom. Ponovo Zvezdina prednost nije trajala duže od desetak sekundi, jer je trojku ubacio i Inglis.

4' 7:6 Dobrić, pa Ristić donose Zvezdi prvu prednost (5:6), a Butsijel odgovara hicem sa distance.

3' 5:2 Loša odbrana Reglenda. Zvezdin plejmejker je u kontraritmu na početku utakmice, a to je pokazao i faulom na Džordanu Tejloru pri šutu rivala za tri poena.

1' 2:2 Butsijel i Ristić uvode ekipe u meč, lakim pogocima.

Startne petorke:

Limož: Hardi, Tejlor, Inglis, Butsijel, Butej

Zvezda: Reglend, Beron, Dobrić, Faje, Ristić

Sudije: Petros Papapetru, Žordi Alijaga, Ersan Kartal

Srpski šampion od 21 čas na parketu nekadašnjeg prvaka Evrope igra prvu od preostale dve utakmice u kojoj mora da trijumfuje da bi zadržao šansu za plasman u narednu fazu Evrokupa.

U ovom trenutku, ni ta dva trijumfa možda ne bi bila dovoljna, jer će između tih mečeva crveno-beli navijati i za trijumf Valensije u Malagi, koji bi ih "pogurao" ka nokaut rundi.

Računica nije jednostavna, a iz Zvezde su uoči večerašnjeg meča najavljivali da posmatraju samo ono na šta mogu da utiču, a to je utakmica u Limožu.

Milan Tomić odlučio je da i u Francusku ne vodi Maika Cirbesa, koji je van takmičarskog tima od utakmice protiv Valensije. Šef struke crveno-belih najavio je nakon tog meča "određene promene" i one se očigledno odnose na nemačkog centra i na njegove loše igre u poslednjem periodu.

Poput startne "petice", među igračima Zvezde neće biti ni povređeni kapiten Branko Lazić, koji je na dan meča u Beogradu uručio Cirbesu rođendansku tortu.

Pratite meč Limož - Zvezda u tekstulanom prenosu uz MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC