• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šilobad za MONDO: F4 se isplati, ali...

Torino neće biti domaćin Fajnal fora predstojećeg ciklusa Evrolige, a da li bi to mogao da bude Beograd?

 Šilobad za MONDO: F4 se isplati, ali... Izvor: MONDO

Ljubiteljima košarke u Srbiji, a naročito navijačima Partizana, rasplamsala se mašta po objavljivanju vijesti da Torino zbog finansijskih problema odustaje od organizacije Fajnal fora 2011. godine.

Da li bi Beograd mogao da "uskoči" u trenutno upražnjen prostor, sa nadom da će crno-bijeli ponoviti podvig iz prethodne sezone i plasirati se među četiri najbolja tima Evrope?

Poslovni direktor Partizana Mlađan Šilobad u razgovoru za MONDO je analizirao mogućnosti kandidature i prenio iskustva iz prakse drugih gradova...

"Prije svega, kandidaturu za domaćina F4 Evrolige podnose gradovi, pošto je to suviše skupa igračka za jedan klub", rekao je Šilobad.

"Dakle, pitanje kandidature je za gradonačelnika Beograda i gradsku vlast. Koliko ja znam - a čuo sam to iz 'druge ruke' - Beogradu je prije nekoliko godina nuđeno da organizuje F4, ali ta ponuda nije prihvaćena zbog nespremnosti da se preuzme rizik finansijskog neuspjeha".

Kako Šilobad objašnjava, rizik uvijek postoji, jer nikada ne može unaprijed da se zna koji će se timovi plasirati na završni turnir. Ipak, učešće Makabija i bar jednog od velikih grčkih klubova praktično bi garantovalo punu Arenu.

"Dosta ulaznica se proda mnogo prije F4, pa ih onda navijači klubova koji se nisu plasirali, preprodaju drugima. Vjerujem da bi tako bilo i u slučaju da Beograd bude organizator. Sa timovima kao što su Makabi, Olimpijakos ili Panatinaikos, ne znam šta bi trebalo da se dogodi pa da Arena ne bude puna. I Partizan iz svog iskustva može da potvrdi da potražnja za ulaznicama prevazilazi ponudu, iako su one vrlo skupe".


Šilobad smatra da događaj takvog kalibra mora donijeti zaradu na više "frontova".

"Znam da je Pariz proljetos vrlo dobro prošao, kako kroz prihod od ulaznica, tako i od hotela, restorana i ostalih turističkih sadržaja. U grad se sjati više hiljada gostiju, pa izračunajte koliko bi svako potrošio za četiri ili pet dana. Pitanje je samo da li Beograd može da podnese rizik da ostvarena zarada možda ne bude srazmjerna uloženom trudu".

Čovjek se lako navikne na dobro, pa i navijači Partizana danas možda smatraju da je plasman na F4 realno ostvariv cilj.

Da li je zaista tako i šta bi za prvaka Srbije značilo kada bi znao da bi završnicu Evrolige igrao na domaćem parketu?

"Vjerujte da klub ne bi mogao da učini više od onog što inače radi da oformi što bolji i konkurentniji tim. Možda bi grad prepoznao svoju šansu i pomogao dodatnim sredstvima... Ali sigurno je da bi sa budžetima kakve imaju konkurentski timovi bilo veoma teško", kaže Šilobad.

"Moje mišljenje je da bi F4 u Areni bio lijepa stvar, bez obzira da li bi učestvovao Partizan. Međutim, sada je rok za tu kandidaturu sigurno skraćen i moralo bi mnogo kockica da se poklopi da bismo već 2011. gledali završnicu Evrolige u Beogradu".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC