• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić i Barselona se vraćaju u Istanbul!

Autor mondo.rs

Efes i Barsa odigraće u sredu jedinu "majstoricu" ovogodišnje Top 8 faze Evrolige.

Fenerbahče, CSKA i Real tokom cele sezone su bili najbolje tri ekipe u Evroligi. To su opravdali i u plej-ofu, gde su izborili plasman na Fajnal for posle tri ili četiri utakmice.

Efes i Barselona isto tako su se na četvrtoj i petoj poziciji izdvojili od naredne grupe timova, koji do poslednjeg kola nisu znali da li će ući u Top 8.

Ko će od njih dvoje učestvovati na završnom turniru u Vitoriji, od 17. do 19. maja, znaće se tek u sredu, nakon "majstorice" u Istanbulu, jer je posle dva meča u "Sinan Erdemu" i dva u "Blaugrani" rezultat nerešen, 2:2!

Efes je "brejkom" i maestralnom partijom u sredu došao na korak od cilja, ali su izabranici Svetislava Pešića drugi put od početka serije uspeli da izjednače.

Barselona - Efes 82:72 (15:22, 21:16, 27:12, 19:22)!

Kajl Kjurik nanizao je 19 poena, uz samo dva promašaja, a pratili su ga visoki igrači - Ante Tomić sa 13, Kevin Serafan i Kris Singlton sa po 12 poena.

U poraženom sastavu izdvojili su se Šejn Larkin sa 20 i Krunoslav Simon sa 17 poena.

Vasilije Micić zabeležio je četiri poena, četiri skoka i četiri asistencije, uz šut iz igre 1/5 i tri izgubljene lopte. Nema dileme da će srpski reprezentativac silno želeti da u "majstorici" ponovo bude na svom najvišem nivou.

Efes je šest od svojih 11 trojki na ovoj utakmici postigao u prvoj četvrtini. Iza linije 6,75 metara u tom periodu je bio precizan čak i centar Brajant Danston, pa ne treba da čudi što su gosti rano stigli do "plus 10" (12:22).

Međutim, Barsa je do odlaska na odmor uspela da preokrene. Dva puta je imala minimalnu prednost, da bi Adrien Moerman doneo Efesu 36:38 na polovini meča, naravno trojkom.

I onda, potpuni obrt!

Izabranici Ergina Atamana počeli su da promašuju, dok su se u Pešićevom timu utrkivali ko će sledeći da postigne trojku. Na listu su se upisali Kjurik, Singlton, Adam Hanga, Viktor Klaver, Toma Ertel čak uz dodatno bacanje...

Barsa je u 30. minutu imala rekordnih 15 poena prednosti (63:48) i mada nije mogla sasvim da se opusti do dva minuta pre kraja, njena pobeda i prolongiranje konačne odluke u ovom četvrtfinalu nisu dolazili u pitanje.

Prvi polufinalni par formirali su Real i CSKA, dok će Fenerbahče sa posebnom pažnjom pratiti "majstoricu" u Istanbulu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC