• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fener ubedljivo poražen, Ataman (i) pred titulom!

Autor mondo.rs

Turčinu je potrebna još jedna pobeda nad Obradovićem, da li u 13. ili 14. susretu ove sezone, da bi vratio titulu u "Abdi Ipekči" posle punih deset godina.

 Efes-Fenerbahce-peta-utakmica-finala-plej-ofa-86-76-3-2-za-Efes Izvor: MN PRESS

Šampioni Turske moraće da se vrate bar još jednom, poslednji put ove sezone, u dvoranu "Abdi Ipekči" ukoliko ne nameravaju da posle tri godine prepuste titulu prvaka velikom gradskom rivalu.

Košarkaši Anadolu Efesa ubedljivo su savladali Fenerbahče u petoj utakmici finalne serije plej-ofa Turske, u punoj meri iskoristili domaći teren za prvu "meč loptu" u ovoj maratonskoj seriji koja traje od oktobra prošle godine i zakazali šesti meč u sredu uveče u "Ulker sports areni", pred bučnom Fenerovom publikom.

Da li će 13. takmičarski duel dva evroligaša i učesnika Fajnal-fora u Vitoriji biti i poslednji? Saznaćemo za manje od 48 sati. Do tada: Efes - Fenerbačke 86:76 (27:20, 12:17, 27:10, 20:29) za vođstvo "izazivača" od 3:2.

Od rezultata 6:7 na početku utakmice Fenerbahče je vodio samo još jednom, na ulasku u poslednji minut prvog poluvremena - 36:37.

Iz svlačionica nisu se vratili isti timovi.

Atamanova petorka Adrijan Moerman, Brajant Danston, Krunoslav Simon, Šejn Larkin i ponovo sjajni srpski plemjejker, Vasilije Micić, "gazila" je goste do 21 razlike, odnosno rezultata 63:42! Računajući od poslednje Fenerove prednosti bila je to serija od 27:5, posle koje je sve bila samo stvar formalnosti za plave.

Žuto-plavima, u čijim su redovima dobre partije pružili naši reprezentativci Marko Gudurić i Nikola Kalinić, ostaje da uzvrate istom merom u sredu uveče i pitanje šampiona ostave za sedmu utakmicu serije u kojoj odlična igra Kostasa Slukasa večeras nije bila dovoljna za "brejk".

Od dolaska u Istanbul na leto 2013. godine, najtrofejniji evropski terner Željko Obradović nije osvojio tursku Superligu samo u sezoni 2014/15, kada je Karšijaka trenera Ufuka Saridže u polufunalu plej-ofa izbacila Obradovićev fener, a u finalu šokirala i Efes još jednog velikana naše košarke, Dušana Ivkovića.

1. utakmica: Efes – Fenerbahče 56:73
2. utakmica: Efes – Fenerbahče 101:93, 86:86
3. utakmica: Fenerbahče – Efes 57:74
4. utakmica: Fenerbahče – Efes 82:73
5. utakmica: Efes – Fenerbahče 86:76
6. utakmica: Fenerbahče – Efes (sreda, 19.00)

Međutim, Obradović u prethodnih pet sezona nije imao rivala poput ovog Efesovog tima sa Erginom Atamanom na klupi, koji je večeras poveo 7:5, uz trijumf u Superkupu na otvaranju sezone i, što je posebno važno, polufinalu Fajnal-fora u Vitoriji.

Jedna pobeda Atamana deli od povratka titule, koja se u "Abdi Ipekčiju" čeka od sezone 2008/09.





Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC