• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ataman najavio još jači Efes, kupuje kod Radonjića?

Autor mondo.rs

Želja novog šampiona Turske je drugi pik sa NBA drafta 2011. godine.

Ekipa Efesa ove sezone je konačno došla do rezultata kakve je priželjkivala posljednje dvije decenije.

Efes je po notama bekovskog para Vasilije Micić - Šejn Larkin stigao do finala Evrolige i svrgnuo Fenerbahče sa trona u Turskoj, čime je i trener Ergin Ataman mnogo uradio za svoj rejting.

Sada Ataman želi da zadrži na okupu što više igrača iz aktuelnog sastava, a na pozicijama gdje je to moguće i da unaprijedi tim.

Tako je otkrio da umjesto Broka Motuma, kome je istekao ugovor, želi da dovede jednog od najistaknutijih igrača Bajerna, koji je u nedjelju pod vođstvom Dejana Radonjića odbranio titulu prvaka Nemačke.

"U pregovorima smo sa Derikom Vilijamsom, ali on ne može sada da odluči, pošto čeka da vidi da li će dobiti ponudu iz NBA lige", izjavio je Ataman.

Vilijams je 2011. bio drugi pik na draftu i proveo je šest sezona u najjačoj ligi svijeta, prije nego što se krajem 2017. otisnuo za Kinu.

Za razliku od epizodnog statusa u Minesoti, Sakramentu, Klivlendu i drugim NBA timovima, u Bajernu je pokazao da može da donosi prevagu u mečevima Evrolige (prosjek 13,4 poena i 4,2 skokova) i nema sumnje da bi Efes sa njim bio još ozbiljniji kandidat za osvajanje elitnog kontinentalnog takmičenja.

Derik Vilijams Bajern sezona 2018-19
Izvor: Youtube/SEBHL

Alternativa dovođenju Vilijamsa je Anđelo Kalojaro, koga Ataman poznaje iz vremena kada je nastupao za Banvit, a prošle sezone bio je član Makabija.

Trener Efesa dodao je da Šejn Larkin može da ode u slučaju zadovoljavajuće ponude iz NBA lige, ali da je uvjeren da će sjajni bek u avgustu ili septembru biti ponovo u Istanbulu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC