• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džavai - rizična kupovina

Australijski centar, kojeg Partizan razmišlja da angažuje, ima uvećano srce, problem sa kilažom, sklon je povredama...

 Džavai - rizična kupovina Izvor: MONDO

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić demantovao je navode pojedinih sajtova, da je "sve dogovoreno" sa Nejtanom Džavaijem i da će Australijanac popuniti prazninu nastalu odlaskom Aleksa Marića u Panatinaikos.

Međutim, rekao je i da se Džavai nalazi u "užem krugu kandidata" za tu poziciju.

A, za razliku od Mekejleba, Lazmea, Palasija i drugih stranaca koji su u tabor crno-bijelih stizali spremni za igru, sa doskorašnjim članom Minesota Timbervulvsa je situacija dosta neizvjesnija.

Džavai je prošlog mjeseca igrao Ljetnu ligu za Šarlot Bobketse, a evo šta je novinar lokalnog "Šarlot obzervera" napisao o njemu po završetku takmičenja.

"Džavai može da bude NBA centar ako to dovoljno želi. Sa svojom visinom, brzinom i tehnikom, bio je najveći potencijal među igračima Šarlota bez ugovora za sijedeću sezonu. Ali, na utakmicama nije pokazao ništa posebno. Da bi ostvario značajniju minutažu, morao bi dramatično da podigne nivo fizičke spreme. Šteta, jer momak igra na poziciji koja se uvijek traži".

Australijanac je u to vrijeme težio oko 130 kilograma i sam je rekao da mora da se vrati na nivo od prije dvije godine, kada je u svojoj zemlji izabran za najboljeg debitanta, a potom ga Indijana učinila 41. "pikom" na NBA draftu.

Problemi su počeli poslije "trejda" u Toronto, kada je rutinskim pregledom utvrđeno da ima uvećano srce. Zabranjeno mu je da radi bilo šta što bi moglo da mu podigne puls iznad 100 otkucaja u minutu, bez treninga se ugojio, da bi tek krajem sezone dobio potvrdu da njegov srčani problem nije ozbiljnije prirode.

Uslijedili su novi "trejdovi" - u Dalas, pa u Minesotu, gdje je uspio da smanji kilažu i na 39 utakmica zabilježi 3,2 poena i 2,7 skokova u prosjeku.

"Dobio sam kakvu-takvu šansu, a onda je stigao Darko Miličić. Mislim da su mu dali veću minutažu kako bi ga ubijedili da ostane i poslije isteka ugovora", rekao je Džavai.

Igrajući za ekipu Sijuks Fols u razvojnoj ligi (NBDL) povrijedio je stopalo i opet se ugojio, da bi tokom ljeta naporno radio sa reprezentacijom Australije, u pokušaju da se vrati na optimalnu masu. Ipak, odustao je od nastupa na Svjetskom prvenstvu kako bi se posvetio pronalaženju novog kluba...

"Ima dobre ruke i solidno trči za igrača njegovih dimenzija. Ali mora da bude znatno agresivniji. Možda mu je to teško sa ovom veličinom, ali ne smije sebi da dozvoli da nestane sa parketa. Stekao sam utisak da u dužim vremenskim razmacima samo figurira u igri i ne radi ništa konkretno", prokomentarisao je asistent u stručnom štabu Šarlota, Dejv Haners.

Džavai (23) je počeo da se bavi košarkom tek sa 17 godina, a prije toga je trenirao ragbi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC