• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret "orlova", Slovenci opet pali

Reprezentacija Srbije vezala je i sedmu pobjedu tokom priprema za Svjetsko prvenstvo - 82:81 protiv Slovenije, na startu Akropolis kupa.

 Preokret "orlova", Slovenci opet pali Izvor: MONDO

Mnogi su priželjkivali poraz, ili bar jednu neizvjesnu utakmicu "orlova" u pripremnom periodu. U utorak su je konačno dobili!

Srbija je savladala Sloveniju rezultatom 82:81, mada je na poluvremenu gubila sa 13 poena razlike (38:51). Po četvrtinama - 21:27, 17:24, 23:14 i 21:16.

Novica Veličković bio je jedini raspoložen za igru u prvom poluvremenu, a i na kraju je bio prvi igrač Ivkovićevog tima sa 21 poenom, pet skokova i tri ukradene lopte. On je 4,7 sekundi prije kraja postigao pobjedonosne poene sa linije slobodnih bacanja.

Nenad Krstić zabilježio je 17 poena i sedam skokova, a Miloš Teodosić i Milenko Tepić po 11.

Kod Slovenaca je briljirao NBA igrač Goran Dragić (27 poena, šest skokova, sedam asistencija, ali i šest izgubljenih lopti), dok su veterani Primož Brezec i Boštjan Nahbar ubacili po 11 poena.

Ne računajući početak, "orlovi" nisu vodili sve do pomenutih pogodaka Veličkovića.

"Zmajčeki" su imali šansu da ipak dobiju utakmicu - lopta je poslije tajm-auta ubačena sa strane, Brezec je preko znatno nižeg Tepića prihvatio lob dodavanje, imao i otvoren put ka košu, ali nije uspio da realizuje "polaganje".

Slovenija je već sredinom druge četvrtine stekla opipljivu prednost (28:41), a selekcija Srbije preko Krstića izjednačila je tek u 35. minutu (68:68). Bilo je u završnici grešaka (ukupno na utakmici 19), promašenih penala (ukupno 30/41), ali je odbrana ipak "izvukla" utakmicu.

Kontra u kojoj je na kraju fauliran Veličković iznuđena je odličnom odbranom Teodosića na Dragiću, a onda i zaustavljanjem prodora kroz sredinu Jake Lakoviča.

Slovenci su bili silno motivisani da se revanširaju za poraz pred svojim navijačima, dva dana ranije (82:73), međutim, potvrdili su da se ne snalaze dobro u neizvjesnim završnicama.

U drugom meču prvog kola Akropolis kupa sastaju se Grčka i Kanada, a Srbija u srijedu od 18 časova čeka Kanađane.

Dušan Ivković ovog puta nije "skidao" Ivana Paunića i Duška Savanovića.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC