• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni u Kanadi nisu "ludi" za SP: Mnogo otkaza!

Autor mondo.rs

Jedan od onih koji neće učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Kini je i jedan od omiljenih saigrača Nikole Jokića iz Denvera.

Važe za jednog od favorita "iz sjenke", ali ni oni u Kinu ne dolaze u najjačem sastavu!

Košarkaška reprezentacija Kanade u konstantnom je rastu prethodnih godina i to je sa sobom "povuklo" i veliki broj dobrih igrača u NBA ligi, međutim - ponekad i to nosi posljedice, pošto se igrači čuvaju za klupski dres i državni tim im nije prioritet...

To je na svojoj koži osjetio i selektor Nik Nurs, inače trener Toronta, šampiona NBA lige, pošto su mu pred početak priprema otkazali važni košarkaši.

To su Šej Gidlžs-Aleksander (Oklahoma) i Tristan Tompson (Klivlend), koji su bili na prvobitnom spisku, dok je potvrđeno da se ni Endrju Vigins (Minesota) nije predomislio.

Na spisku Kanade su i dalje Džamal Marej (Denver) i Er Džej Baret (Njujork Niks), međutim njih dvojica neće ići na Mundobasket pošto se oporavljaju od povrede, dakle selektor im je izašao u susret - nešto slično kao Đorđević sa Mačvanom.

U odnosu na prvobitni spisak izostali su (ili bolje rečeno "precrtani" su) i Dvajt Pauel (Dalas) i Trej Lajls (Juta), kao i novi košarkaš Baskonije - Nik Stauskas.

Dakle, preostalih 19 košarkaša sa kojih će Nik Nurs izabrati 12 putnika za Kinu su:

Aron Best (Ludvigsburg), Kem Birč (Orlando), Kris Bušar (Toronto), Ošej Briset (Toronto), Melvin Ežim (Malaga), Brejdi Heslip (Istanbul), Kori Džozef (Sakramento), Kaza Kadžami-Kin (Mitldojčer), Endrju Nembhard (Florida), Duan Notis (Raptors 905), Keli Olinik (Majami), Judžin Omuri (Oregon), Kevin Pangos (Barselona), Adison Paterson (Bela Vista), Fil Skrab (Estudijantes), Tomas Skrab (Strazbur) i Kajl Viltdžer (Turk Telekom).

Kanada se na Mundobasketu takmiči u grupi "H" sa Senegalom, Litvanijom i Australijom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC